Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )
SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM Isparta Fırın Kebabı Pişirme Süresi 3-3,5 saat Malzemeler Kuzu Eti İnce Pide Ekmeği Isparta’da ünlü fırın kebabı nerede yenir diye sorduğunuzda, 1851 yılından beri geleneksel lezzetlerini koruyan bir işletme olan Kebapçı Kadir karşınıza çıkıyor. Sahibi Hüseyin Açıkalın’dan sizin için Isparta Fırın Kebabının dedelerinden kalan reçetesini aldım. Odun fırını kullanırsanız, başarılı olma şansınız oldukça yüksek… Hadi biraz tarife göz gezdirelim… Isparta Fırın Kebabı Yapılışı Isparta Fırın Kebabı, Nisan Mayıs ayları arasında süt kuzusu, Haziran sonunda ise oğlak, Eylül ayından itibaren ise erkeç etinden yapılıyo...

Yorumlar
Yorum Gönder