Limonlu Tarçınlı Kek Tarifi


 SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM



































Hafta sonu Keki

Hafta sonu dışarıdan alacağınız içinde ne olduğunu bilmediğiniz malzemelerle yapılmış kek yerine evde kısa zamanda hazırlayacağınız kek tarifini paylaşmak istedim.

Limonlu Tarçınlı Kek Tarifi

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tutam toz tarçın

Yarım limon rendesi

İsterseniz damla çikolata da ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:

Yumurtaları ve toz şekeri mikser ile çırpın. İçine süt, sıvıyağ, vanilya, tarçın, kabartma tozunu ve limon rendesini ekleyip 8-9 dakika çırpın. İstediğiniz kalıba koyun ve 180 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkartmadan önce bir kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Fırından çıkartınca bir süre bekleyip kalıptan çıkartın lütfen.

Afiyet Olsun!

Sevil Deniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?