ALAÇATI GURMELER DİYARI



ALAÇATI AŞK’LA YARATILAN GURMELER DİYARI



Arnavut kaldırımlı daracık sokakları, yel değirmenleri, sokaklara dökülen begonvil çiçekleri, izlemeye doyamayacağınız taş evleri, birbirinden değişik otları bulabileceğiniz cumartesi pazarı, dünyanın seçkin misafirlerine dahi hizmet veren sıra dışı butik otelleri, bölgede yetişen otlarla yapılan değişik yemekleri, kumrusu, sakızlı dondurması, tahta sandalyeleri, soğuk olsa da denizi yaz kış yaşanacak harika bir yer. Plajları ise sörf tutkunlarının vazgeçilmez adresi…

Alaçatı Ot Festivali'nde Ne Yapılır?

Alaçatı Festivali’nde otları tanıma ve toplama gezilerine katılabilir, yemek atölyelerinde eşsiz tariflerle harikalar yaratabilir, tadımlar yapabilir, yemek yarışmalarını izleyebilirsiniz. Bilmediğiniz bir sürü ot ismi öğrenebilirsiniz. Şevket-i Bostan, Dağlama, Ebegümeci, Tilkişan, Sığır Dili Otu, Karabaş Otu en sevdiğim otlar.Bu kadar güzelliğe sahipken, yakın bir zamanda gastronomi merkezi olacağından eminim.

7’den 70’şe festival kortejine katılanları izlemek çok keyifli. Bisikletli hanımlar adeta gelin gibi süslüyorlar bisikletlerini, at üzerinde beyler ise onlara eşlik ediyorlar.Herkesin yüzü gülüyor bu kasabada. Unutmayın Kaybolan Lezzetler Festivali 6-8 Haziran da.

Kaybolan Lezzetler Festivali’nin amacı; ülkemizin köklü tarihi boyunca evlerde pişirilmiş, ancak geleneklerin korunamaması ya da yeni nesillere aktarılmaması sonucu bugün unutulmuş tüm lezzetleri yeniden gün yüzüne çıkarmak ve dünyaya tanıtmak. Daha şimdiden programınızı yapmanızı öneririm.

Alaçatı Yeme İçme

Tuval, Qoza, şık ve keyifli sunumlar yapan restoranlardan. Rezervasyonsuz yer bulmak
neredeyse imkansız.. Tuval ( T : 0232 716 99 17 ) Qoza ( T : 0232 716 00 92 )


Asmayaprağı ‘da Ege otlarının en güzel örneklerini tadabileceğiniz, her daim dolu ve bahçesiyle sizi keyiflendirecek bir mekan. ( T: 0232 716 0178 )

İstanbul’da yaşayan ama Çeşme- Alaçatı’yı çok iyi bilen bir dostum, ilk gittiğimde “Dost Pide’ye uğramadan sakın gelme “ dediğinde açıkçası buraya kadar gelmişken, ot ya da deniz mahsulleri yemeden dönmem” dedim. Lütfen dene diye ısrar ettiğinde ise bir uğramak istedim. “Kime sorsam Dost Pide’ye de uğrayın” deniliyor.

Benim favorilerim arasında; Kaşarlı mantarlı, kuşbaşılı pide döneri ve Dostaki en güzel lezzetler arasında yer alıyor. Gidince sahibi Reşat Bey’in Atatürk resimleri koleksiyonunu görünce, yüreğiniz kabarıyor. Dost Pide, bizim için artık Çeşme klasiği haline geldi. ( T: 0232 723 0501 )



Evvel zaman da bin bir çeşit Antika’ya rastlayabiliyorsunuz. İnanın içeriden çıkmak hiç kolay değil. Kahve fincanı koleksiyonu yapan biri olarak, ben bayıldım diyorum.

(T: 0532 481 67 83 )
Ağaç kalıp baskı ile harikalar yaratan, doğal ve tasarım ürünleri bulabileceğiniz şirin bir dükkan Chitra.

Ev tekstili ve giyim koleksiyonlarıyla görülmeye değer.

(T : 0232 431 04 13 )

Değişik takılara ve tasarım elbiselere siz de benim gibi meraklıysanız, Isla Bonita tam size göre.. 

( T:232 716 69 26)

Yine bitmedi ama olsun. Belki Alaçatı keyfinize benim de biraz faydam dokunur.
Aşk’la yaratılan güzelliği en kısa zamanda yaşamanız dileğiyle!

Sevil DENİZ

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?