Bodrum


Beyaz ve Mavi cennet. Nasıl anlatsam? Nereden başlasam? Bodrum Bodrum...




Eşsiz koyları, otelleri, marinaları, restoranları, süngerleri, sandaletleri, turkuvaz denizi ile vazgeçemediğimiz, neredeyse küçük İstanbul olarak nitelendirdiğimiz Bodrum.

38 seneden beri neredeyse aralıksız olarak ziyaret ettiğim, kalabalıktan sıkıldığımda her zaman farklı bir alternatif bulabileceğimiz bir yer Bodrum.

Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Gümbet, Ortakent, Torba, Türkbükü, Bağla Koyu ve her gittiğimde bakir halini andığım Karaincir’im… Kopamıyorum ben buradan.
Yalıkavak
Yalıkavak’da Balıkçı Said, Memedof, İskele Balıkçısı sosyetenin gözdesi.

Yalıkavak Marina ise benim en keyif aldığım yerlerden. Kendinizi Cote d’Azur ‘da hissediyorsunuz. Nasıl bir bohem hava esiyor anlatam. Devasa yatlar, şık butikler, restoranlar ve Palmarina Otel. Cipriani ve Billioner ise sıra dışı. Farklı bir hayat var burada. Tek kelimeyle kusursuz Marina.
Türkbükü

Plajları, otelleri, restoranları bohem hayatıyla sıra dışı bir cennet.

Miam, Garo’s, Fidele en keyifli restoranlardan…

Taka ise en sevdiğim butiklerden biri. Çeşme’den sonra burada da görünce sanki benim yerimmiş gibi adeta.




Bitez Dondurmacısı

Dondurma sıcakta en keyif veren yiyeceklerden. Karadut, balbadem, sakızlı ve limonlusu pek hoş. Bunlar benim favorilerim, hangisini seçeceğinizi şaşırıyorsunuz.
Buldanevi ( T : 0258 431 42 69 )
Biraz da alışveriş diyorsanız, Buldanbezi’nden peştemaller, şal ve elbiseler almak istiyorsanız; Buldanevi’nde harika seçenekler bulabiliyorsunuz. Türkbükü’nde sahilde. Dokuma sehpasında yapılma aşamasını izlemek ise ayrı bir keyif. Kate Moss alıyorsa sizin neyiniz eksik.

Uçakla bu sefer dönmemek harika.. Eh dönüşte “ Köfteci Ramiz’e uğramadan olur mu?''

Not: Sabah döner dönmez diyete başladım. :( Bilanço ağır.

Keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Sevil DENİZ

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?