Beyaz Çikolatalı, Çilekli ve Muzlu Pasta
Beyaz Çikolatalı, Çilekli ve Muzlu Pasta
Herkese merhaba. Bana kızgın olduğunuzu biliyorum. Evet
suçluyum uzun zamandır sizinle ne tarif paylaşıyorum, ne de bir şey
yazıyorum. Yerden göğe kadar haklısınız…
Dersler, sınavlar, kurslar, yazılar, danışmanlıklar derken bir de işin içine
ailemin sağlık sorunları eklenince pert bir durumdayım. Seyahatlere bile ara
vermek zorunda kaldım. İstanbul’u toparlamak lazım biliyorsunuz. Yokluğumda
epey dağılıyor… Yurt dışından bile mail yazmışlar reçete alabilir miyiz diye…
Üst üste bir sürü paylaşımda bulunacağım merak etmeyin.
Bu hafta bir workshop’a katıldım ve çok tatlı biriyle
tanıştım. Arkadaşımın adı Neşe Mert. 94 yaşındaki aile büyüğü için hazırladığı
pastanın fotoğrafını gösterince, ben de ‘’tarifini verebilirsen bloğumda paylaşırım’’
dedim ve sağolsun sizin için reçetesini paylaştı.
Malum doğum günleri her an kapınızı çalıyor. Bu yüzden
bu tarif de elinizin altında olsun. Aa ben yapamam, Neşe Hanım’a yaptırayım
derseniz de; neşemert_79@hotmail.com’dan
kendisine ulaşabilirsiniz. Hayat paylaştıkça çok daha güzel…
Beyaz Çikolatalı, Çilekli ve Muzlu Pasta
Temel Pandispanya (Vanilyalı)
8 Kişilik
Malzemeler
6 adet yumurta
225 gr. toz şeker
90 gr. buğday nişastası
90 gr. un
5 gr. vanilya
8 gr. kabartma tozu
Kakaolu
yapmak istenirse: 70 gr un, 20 gr. kakao eklenecek.
Yapılışı
Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın. Şekerin
yarısı yumurta beyazı, diğer yarısı yumurta sarıları ile birleştirilir ve
çırpılır.
Nişasta ve unlar elendikten sonra, yumurta sarılı
kıvama eklenir.
En son yumurta beyazı fom haline getirildikten
sonra, yumurta sarılı karışıma, yumurta sarısı olan karışıma spatula yardımı
ile yavaşça eklenir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 30-35
dakika pişirilir.
Pasta Kremasının Hazırlanışı
1kg. süt
180 gr. un
200gr. şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
100 gr. Krem Şanti
60 gr. tereyağ ( isteğe bağlı )
Pastanın Üst Süslemesi İçin
300 gr. Kuver Beyaz Elit Marka Çikolata
10-15 adet iri çilek sizin isteğinize bağlı
100 gr. fındık tozu
İç Süslemesi İçin Malzemeler
3 adet muzu ince ince dilimleyin
1-1.5 kg. çilek üst süslemesi de buna dâhil
Dış Süslemesi İçin Malzemeler
2 paket krem şanti ile dolgu hazırlanır. Hazırlanan karışımdan 100 gr. dolgunun içine
eklenir.
Krema’nın Yapılışı
1 kg. sütten 1 bardak ayırılır. Geri kalan süt tencerenin içinde şeker ile
eritilir. 1 bardak ayrılan sütün içine
2 yumurta sarısı ve 180gr. un ilave edilir ve pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Isıtılan sütten bir miktarı bu karışıma ilave
edilir. Daha sonra yumurta sarısı ile hazırladığımız karışım, tenceredeki süte
ilave edilip, sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra en son içine tereyağ ve
vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır. Streçle kremanın üstünü kabuk
tutmaması için tamamen kapatmayı unutmayalım.
Neşe
Mert’e paylaştığı tarifinden dolayı çok teşekkür ederiz…
Sevgiyle
kalın!
Sevil
Deniz
sevildenizblogspot.com
Yorumlar
Yorum Gönder