Tarçınlı, Karanfilli ve Mandalinalı Bitki Çayı



Tarçınlı, Karanfilli ve Mandalinalı Bitki Çayı

Mümkün olduğu kadar paketli ürünleri tercih etmeyip kendi hazırladığım bitki çaylarını tercih ediyorum.

Her zaman kendime farklı çaylar hazırlıyorum. Belki bu tarifi beğenirseniz, siz de evinizde denersiniz.

Malzemeler

2 kabuk tarçın
7-8 adet karanfil
1 adet mandalina
2 fincan su

Yapılışı

Demliğin içine 2 adet kabuk tarçın, 7-8 adet karanfil, 2 fincan su ekleyip, ikiye böldüğünüz mandalinayı içine atın ve kaynatın. 

Kaynadıktan 15 dakika sonra süzüp fincanınıza alabilirsiniz.

Fincanınıza aldığınızda mandalinayla süsleyebilirsiniz.

Şifa Olsun.

Sevil Deniz



instagram sevil deniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?