Fit Gelin Olmanın Püf Noktaları

                                       SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM






















Fit Gelin Olmanın Püf Noktaları

Bahar aylarının gelmesiyle beraber düğün sezonuna da iyice yaklaşmış bulunuyoruz. Sade gelinliklere yönelen, balık modeller tercih eden gelinlerin kilolarına ayrı dikkat etmesi gereken son 3 aylık sürece girdik. Zamana yayılan gelinlik provalarınızda daha da inceldiğinizi, forma girdiğinizi görmek için yapmanız gerekenler aslında çok basit!

Son 3 aylık süreçte dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

·        Sabah uyanınca 1 bardak ılık su ardından biraz daha soğuk su içmeyi unutmayın. Bu gece boyunca sabit hızla çalışan bedeninizi aktifleştirecektir.

·        Uyandıktan sonra 1 saat içinde kahvaltı yapmış olun veya ara öğün yaparak bedeninizin çalışma ritmine destek sağlayın.

·        Her iki öğün arası için ideal zaman aralığı 2-3 saattir. Açlık tokluk durumunuza göre süreç  4 saate yayılabilir.

·        Yemeklerde tercih ettiğiniz ekmek seçeneği tok tutan, besleyiciliği yüksek olan tam buğday yada çavdar ekmeği olsun. Ekmekler dilimlenirken her bir dilim ölçüsü avuç içi referans alınarak yapılabilir. Hazır dilimlenmiş ekmeklerin gramajı tamdır.

·        Sebze yemeğiniz yapılırken her 1 kg sebze için yarım çay bardağı kadar sıvı/zeytin yağı ilave ederek miktarı sınırlayın. Ölçünün kaçtığı durumlarda veya restoranlarda suyu süzdürülerek çatalla yemeyi tercih edin.

·        Unutmayın ki 2 küçük kepçe çorba, 3 yemek kaşığı pilav veya makarna veya 1 orta boy patates yediğinizde 1 dilim ekmek yemiş olursunuz.

·        Şekerli gıdaları, ağdalı tatlıları, gazlı içecekleri tüketmeyin.
·        
      Fit bir gelin olmak için hareketinizi artırın. Günlük  40 dakikalık tempolu yürüyüşlere yer vermeye mümkünse spor yapmaya özen gösterin.

Son gelinlik provanıza 1 hafta kala 1 beden inceltecek püf noktalar!

Son gelinlik provası kilo alıp-verme riski göz önünde bulundurularak düğün tarihinize 1 hafta kalaya planlanır. Provanıza 15 gün kala dikkat edeceğiniz püf noktalar sayesinde daha fit bir görüntüye kavuşmak mümkün.

·        Sabahları sularınızı içtikten sonra sade türk kahvesi veya filtre kahve  ile güne başlayın. Yaklaşık 30 dakika sonra kahvaltınızı yapın. Kahvaltıda yumurta, lor peynir ve yeşillik tüketin. Yeşil çay veya mate çayı içmeye özen gösterin.

·         Öğle yemeğinizde beyaz et ile birlikte salata tercih edin.

·        İkindi ara öğününüzde 1 su bardağı kefirin içerisine 1 çay kaşığı matcha tozu ilave ederek sindiriminizi hareketlendirmek mümkün!

·         Meyve tüketiminizi  saat 17.00’ye kadar yapın. 17.00’den sonra tüketmemeye dikkat edin.

·         Kilonuzu 33 ml ile çarpın. Gün içinde en az çıkan sonuç kadar su içmeye özen gösterin.

·       Akşam yemeğine kadar öğünlerinizi eksiksiz, tam yapmaya özen gösterin. Akşam yemeğinizde yağ yakmanıza, metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacak besleyici çorba tarifinden 2 kase tüketerek günü sonlandırın.

Yağ Yakmanıza Yardımcı Çorba Tarifi: 

1 orta boy yeşillikleri ile birlikte kereviz,
1-2 avuç ıspanak, 
1 küçük demet brokoli, 
1 dilim taze zencefil, 
1 dilim zerdeçal, 
2-3 diş sarımsak, 
1 küçük boy soğan, 
1 tatlı kaşığı karabiber/ pulbiber, 
1 avuç karabuğday, 
1 avuç yeşil mercimek ve su. 

Yapılışı

Yıkayıp ayıkladığınız, üzeri geçmeyecek kadar su ilave ettiğiniz yeşillikleri baharatlar, karabuğday ve mercimek ile birlikte pişirin. Blenderden geçirerek tüketin. Daha sıvı bir form severseniz su miktarını artırabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi sahibi olmak için ww.arestetik.com dan bana ulaşabilirsiniz.

Diyetisyen Özden Kaçar


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?