Yazın eğlenerek öğrenme Microsoft’ta

SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM







Birey ve kuruluşlara daha fazlasını başarmaları için güç katma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Microsoft, öğrencilerin yıl boyunca edindikleri yetenekleri ve öğrendikleri bilgileri taze tutmanın yollarını sunuyor. Microsoft’un araştırmalarına göre, 2-3 ay boyunca yaz rehavetine kapılan öğrenciler, eğitim süreleri boyunca öğrendikleri matematik bilgilerinin yaklaşık iki buçuk yılık kısmını unutabiliyor,okuma, anlama ve yazma konularında da kayıplar yaşayabiliyor. Öğretmenlerin onda dokuzu ise yeni eğitim yılının ilk üç ayında önceki yılların konularını tekrar anlatıyor.

En çok matematik ve okuma becerileri unutuluyor

Lise ve üniversite sınavlarına büyük etkileri olan yaz eğitimleri, aslında her yaştan öğrencinin eğitimine büyük destekler sunuyor. Microsoft, yaz aylarının boş geçmemesi için eğlenceli öğrenim araçları sunuyor. Öğrencilerin yaz aylarında okumaya zaman ayırması çok önemli. Microsoft’un araştırmalarına göre, günde 40 dakika okuma yapan öğrencilerin yüzde 90’ı okuldaki başarılarını artırıyor. Bunu gerçekleştirebilmenin kolay yolu, kitabı çocuğun seçmesine imkan tanımak ve seçilen kitabı ebeveynlerin de okuması. Bunu yaparken okuduğunu anlama, yazma, sözcük bilgisi, yazım ve dil bilgisi gibi okuma becerilerini geliştiren ve ücretsiz sunulan Microsoft Öğrenme Araçlarından faydalanmak mümkün.
İkinci olarak, matematik bilgi ve becerilerinin de yaz aylarında unutulmaması çok önemli. Kazanımı kolay olmayan bu becerilerle ilgili işlemler yapılmadığında bu bilgiler kolayca unutulabiliyor. Eğlenceli aktivitelerle çocukların matematik işlemleri yapması sağlanabilir. Örneğin küçük çocuklara bir süpermarket broşürü verilip, belirli bir hayali bütçe belirlenip, alışveriş yapması istenebilir. Daha büyük çocuklardan ise evin giderleri ya da bir yaz tatilinin bütçe çalışması istenebilir. Böylece okulda öğrendikleri teorik matematik bilgilerin günlük hayattaki faydasını kendi gözlerinden görebilirler. Bunun gibi eğlenceli matematik işlemleri için Microsoft’un Endless Numbers, Illuminations ve Slice Fractions gibi uygulamalarını indirebilirsiniz. Bunların yanında, Microsoft’un Kodlama programlarıyla analitikdüşünmeyi öğreterek çocukların problem çözme becerileri eğlenceli bir yolla geliştirilebilir. Code.org üzerinden ücretsiz Minecraft Hour of Code eğitimleri ile temel kodlama bilgilerini öğrenmek mümkün.

Her güne farklı bir öğrenme aktivitesi

Microsoft’un Öğrenim Araçlarının yanında çeşitli uygulamalar da çocukların yaz aylarını eğlenerek ve öğrenerek geçirmesini sağlayabilir. Günlük tutmak veya satranç oynamak gibi kolay aktiviteler bile yaz aylarında çocukların zihinsel olarak uyarılmasını sağlayabiliyor. Çocuklar, Star Walk 2 ve Earth 3D gibi eğlenceli ve interaktif uygulamalarla etraflarındaki dünya hakkında yepyeni bilgiler öğrenebiliyor. Khan Academy’de çevrimiçi uygulama alıştırmaları, öğretici videolar ve kişiselleştirilmiş eğitim fırsatları da Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. Çocukların yaz tatili süresince öğrenime devam etmesi için Microsoft ve iş ortaklarının her yaştan öğrenciye yönelik ürün ve hizmetleri bulunuyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?