Bahar Aylarında İştahınızı Baskılayacak Tüyolar!
SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM
Herkese
merhaba… Yaz ayları yaklaşınca
konularımız arasında diyet programları ağırlık kazanıyor…. Ben de sizler için ‘’Bahar Aylarında İştahımızı
Baskılayacak Besinler’’ hakkında diyetisyen Özden Kaçar’dan bilgileri aldım…
Hadi lütfen uygulayalım. Yaza zinde ve kilolardan arınıp girmemiz lazım…
Bahar
Aylarında İştahınızı Baskılayacak Tüyolar!
Soğuk havaların bitişini kutlarken güneşin
gülümsemesi ile birlikte telaşeler de başladı. ‘’O incecik yaz kıyafetlerine ya
giremezsem!’’ endişesi yetmezmiş gibi bir de kış aylarında açılan iştahı
baskılamak, mevsim değişikliği ile birlikte gelen bahar yorgunluğunu atmak
sorunu ile karşı karşıyayız. Ufak tüyolara dikkat ederek sorunu kısa sürede
sağlıklı bir şekilde çözmek mümkün!
Eksik
Beslenmeyin!
Hepimizin günlük besin ihtiyacı birbirinden
farklı. Tıpkı parmak izi gibi. Yeterli ve dengeli beslenmeme sonucu boşalan
depolar yorgunluk ve halsizliğin habercisi. Değişen mevsimle birlikte hava
koşullarına uyum sağlamaya çalışan bedenimizin daha güçlü olması gereken
dönemde eksik kalması, mevsim geçişlerinde hastalıklara yakalanmamıza sebep
olur. Bu dönemde mutlaka mevsiminde sebze ve meyve tüketmeye, tüm besin
gruplarından faydalanmaya dikkat edin.
Tatlı
Kriziyle Başa Çıkın!
Yetersiz beslenme sonucu ani açlık krizleri ve
tatlı ihtiyacı ile karşılaşmak mümkün. Gün içinde öğünlerin kaliteli olmaması,
yeterli su tüketmemek de ana sebeplerden. Aynı zamanda uzun süreli açlık
diyetleri sonrası bozulan hormon salınımı sonucu iştah artışı ve sürekli tatlı
tüketme isteği olur. Oysa tüketilen tatlılar bozulan kan şekeri dengesi ve
istenmeyen kiloların habercisi! Tüm bunları yaşamamak için ekmek grubunu, süt
grubunu, et grubunu, sebze ve meyve grubunu, yağ grubunu öğünlerde doğru
şekilde bir araya getirmek ve yeterli miktarlarda tüketmek gerekli.
Pratik
sağlıklı tatlı için Malzemeler :
3 adet gün kurusu veya kayısı, yarım çay bardağı
süt, 3 adet yarım ceviz içi, yarım çay kaşığı tarçın
Tarif: Gün kurusu veya kayısıların içerisine 1 er
adet ceviz konularak küçük bir tencereye alınır. Süt ilave edilerek 10- 13
dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine tarçın ilave edilir. Piştikten sonra
ılınınca dolapta 2 saat bekletilerek tüketilir.
Sindirim
Sisteminizi Destekleyin!
Barsaklarımızda yaşayan faydalı bakteriler
hakkında artık hepimiz az çok fikir sahibiyiz. Onların sayılarının ve
miktarlarının artması bağışıklığımızın güçlenmesinde ve kendimizi daha dinamik
hissetmemizde etkili.
Probiyotik dediğimiz bu canlıların sayılarını ve
miktarlarını artırmak için öğünlerde kefir, soğan, sarımsak, muz, sirke, turşu
gibi gıdalara yer vermeye gerekirse takviye olarak dışardan almaya dikkat etmemiz
gerekir.
Diyetisyen
Özden Kaçar
Yorumlar
Yorum Gönder