Bahar Aylarında İştahınızı Baskılayacak Tüyolar!

                                                                                 SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM



Herkese merhaba…  Yaz ayları yaklaşınca konularımız arasında diyet programları ağırlık kazanıyor….  Ben de sizler için ‘’Bahar Aylarında İştahımızı Baskılayacak Besinler’’ hakkında diyetisyen Özden Kaçar’dan bilgileri aldım… Hadi lütfen uygulayalım. Yaza zinde ve kilolardan arınıp girmemiz lazım…

Bahar Aylarında İştahınızı Baskılayacak Tüyolar!

Soğuk havaların bitişini kutlarken güneşin gülümsemesi ile birlikte telaşeler de başladı. ‘’O incecik yaz kıyafetlerine ya giremezsem!’’ endişesi yetmezmiş gibi bir de kış aylarında açılan iştahı baskılamak, mevsim değişikliği ile birlikte gelen bahar yorgunluğunu atmak sorunu ile karşı karşıyayız. Ufak tüyolara dikkat ederek sorunu kısa sürede sağlıklı bir şekilde çözmek mümkün!

Eksik Beslenmeyin!

Hepimizin günlük besin ihtiyacı birbirinden farklı. Tıpkı parmak izi gibi. Yeterli ve dengeli beslenmeme sonucu boşalan depolar yorgunluk ve halsizliğin habercisi. Değişen mevsimle birlikte hava koşullarına uyum sağlamaya çalışan bedenimizin daha güçlü olması gereken dönemde eksik kalması, mevsim geçişlerinde hastalıklara yakalanmamıza sebep olur. Bu dönemde mutlaka mevsiminde sebze ve meyve tüketmeye, tüm besin gruplarından faydalanmaya dikkat edin.

Tatlı Kriziyle Başa Çıkın!

Yetersiz beslenme sonucu ani açlık krizleri ve tatlı ihtiyacı ile karşılaşmak mümkün. Gün içinde öğünlerin kaliteli olmaması, yeterli su tüketmemek de ana sebeplerden. Aynı zamanda uzun süreli açlık diyetleri sonrası bozulan hormon salınımı sonucu iştah artışı ve sürekli tatlı tüketme isteği olur. Oysa tüketilen tatlılar bozulan kan şekeri dengesi ve istenmeyen kiloların habercisi! Tüm bunları yaşamamak için ekmek grubunu, süt grubunu, et grubunu, sebze ve meyve grubunu, yağ grubunu öğünlerde doğru şekilde bir araya getirmek ve yeterli miktarlarda tüketmek gerekli.

Pratik sağlıklı tatlı için Malzemeler :

3 adet gün kurusu veya kayısı, yarım çay bardağı süt, 3 adet yarım ceviz içi, yarım çay kaşığı tarçın
Tarif: Gün kurusu veya kayısıların içerisine 1 er adet ceviz konularak küçük bir tencereye alınır. Süt ilave edilerek 10- 13 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine tarçın ilave edilir. Piştikten sonra ılınınca dolapta 2 saat bekletilerek tüketilir.

Sindirim Sisteminizi Destekleyin!

Barsaklarımızda yaşayan faydalı bakteriler hakkında artık hepimiz az çok fikir sahibiyiz. Onların sayılarının ve miktarlarının artması bağışıklığımızın güçlenmesinde ve kendimizi daha dinamik hissetmemizde etkili.

Probiyotik dediğimiz bu canlıların sayılarını ve miktarlarını artırmak için öğünlerde kefir, soğan, sarımsak, muz, sirke, turşu gibi gıdalara yer vermeye gerekirse takviye olarak dışardan almaya dikkat etmemiz gerekir.

Diyetisyen Özden Kaçar



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bord Istanbul ve Beşiktaş Deniz Müzesi

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?