Bord Istanbul ve Beşiktaş Deniz Müzesi

                                                                                     SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM

Bord İstanbul ve Deniz Müzesi


Geçen hafta Shangri-La Hotel’de toplantım vardı. Biz İstanbullular trafik nedeniyle art arda toplantı yapıyoruz ki günden zaman kaybetmeyelim diye… Başka bir arkadaşımla aynı yerde toplantı yapmayalım, trafik kâbusu çekmeden merkezi bir yerde yemek yiyelim dedik… Nerede yemek yiyelim diye konuşurken, ‘’ Sevgili Zeynep Arca Şallıel Bord’da buluşmaya ne dersiniz?’’ dedi ‘’ Harika ne zamandır önünden bir yerlere yetişip, merak ediyordum, kısmet bugüneymiş mutlaka gidelim’’ dedim. İyi ki de gitmişiz. Sohbet o kadar güzeldi ki güzel yemekler de buna eşlik edince, neredeyse 3 saatten fazla zaman geçirdik Bord İstanbul’da…


Eylül ayı içinde Deniz Müzesi içinde açılmış olan Bord İstanbul, merkezi konumu, Türk ve Dünya mutfaklarının leziz sunumları ile şimdiden gönülleri fethetmiş bile. Cana yakın ekibi ile de size evinizdeymiş gibi keyifli hizmetler sunuluyor.
Bord İstanbul’da kullanılan her ürün farklı bir bölgeden getirtiliyor. Kendilerinin yiyemeyeceği hiçbir ürünü misafirlerine sunmuyorlar. Yıllardır bildiğim Concept Team Catering tarafından açılan Bord İstanbul’un bahçesinde jaz ve klasik müzik konserleri ve özel davetler düzenleniyor. Arka bahçe o kadar güzel hazırlanmış ki mutlaka bir göz gezdirin…

Bord İstanbul’un menüsünde, özel reçetelerle hazırlanan hamburgerler, İtalyan mutfağının leziz yemekleri pasta ve pizzalar size özel hazırlanarak sunuluyor. Ayrıca menü de her zaman yenileniyormuş. Leziz yemekleri ve lokasyonu ile bizi büyüledi. Hatta yakında burada tekrar toplantı yapmaya karar verdik. Gürültüsüz ve sakin bir atmosferi sayesinde, herkes ne konuştuğunu duyabiliyor.

Menü de Dana Madalyon ve Risotto benim favorim. Risotto konusunda ben biraz tutucuyum. Her yerde tatmama kararı almıştım ama arkadaşımın önerisiyle iyi ki de denemişim. Oldukça lezizdi. Şarap kavları da oldukça başarılı… Tatlılar ise gerçekten de çok leziz. Bir sonraki sefer aklımda kalan hamburger ve pizzaları deneme zamanı…

Yolunuz Beşiktaş’a düşerse uğramanızı öneririm.

Bord ISTANBUL Deniz Müzesi, Cezayir Cad. No: 3 Beşiktaş T : 0212 259 59 69

Deniz Müzesi

Deniz Müzesi içinde harika eserler sergileniyor. Ne zamandır görmek istediğim eserlerin karşısında büyülenmedim desem yalan olur!

Ülkemizin denizcilik alanında en büyük müzesi olan Deniz Müzesi, içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alıyor.Görkemiyle ise sizi kendine hayran bırakıyor.

Yılbaşı, dini bayramların ilk günü ve Pazartesi günleri kapalı olup; hafta içi 09:00-17:00 saatleri arasında, hafta sonu 10:00-18:00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.


Sevil DENİZ


www.sevildeniz.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?