Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )
SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM
Isparta Fırın Kebabı
Pişirme Süresi 3-3,5 saat
Kebapçı Kadir Isparta
Ulu Cami Yanı Valilik Arkası Kebapçılar Arastası No:8
Telefon: 0 246 218 24 60
Sevil Deniz
www.sevildeniz.com
instagram sevildeniz
Isparta Fırın Kebabı
Pişirme Süresi 3-3,5 saat
Malzemeler
Kuzu Eti
İnce Pide Ekmeği
Isparta’da ünlü fırın kebabı nerede yenir diye sorduğunuzda,
1851 yılından beri geleneksel lezzetlerini koruyan bir işletme olan Kebapçı
Kadir karşınıza çıkıyor. Sahibi Hüseyin Açıkalın’dan sizin için Isparta Fırın
Kebabının dedelerinden kalan reçetesini aldım.
Odun fırını kullanırsanız, başarılı olma şansınız oldukça yüksek… Hadi
biraz tarife göz gezdirelim…
Isparta
Fırın Kebabı Yapılışı
Isparta Fırın Kebabı, Nisan Mayıs ayları
arasında süt kuzusu, Haziran sonunda ise oğlak, Eylül ayından itibaren ise
erkeç etinden yapılıyor.
Böbrek yağları ve kan damarları temizlenen
kaburga etleri şişe takılarak fırın içerisine dik olarak sıralanır. Önceden
yakılıp ısıtılan fırında 3- 3.5 saat aralığında çalı kökü odunuyla 2 saat alev,
1 saat korda pişirilir. Pişme esnasında fırın içinde bulunan bakır sahanlardaki
su buharlaştırılır ve etler hem buhar, hem de alev arasında %50 fire
verir. Tuz ve baharat pişerken kesinlikle kullanılmıyor. Fırından
çıkan kızarmış kuzu eti yöreye özgü bakır tabaklarda ince pide ekmeği üzerinde
servis yapılır.
Hüseyin
Açıkalın’ın Özel Notu
Fırın kebabında kullanılacak et, doğal ortamda
yetiştirilen, doğal otlarla beslenen hayvanlardan tercih edilmelidir.
Hüseyin Bey’e ailesinin geleneksel reçetesini
bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz.
Kebapçı Kadir Isparta
Ulu Cami Yanı Valilik Arkası Kebapçılar Arastası No:8
Telefon: 0 246 218 24 60
Sevil Deniz
www.sevildeniz.com
instagram sevildeniz
Yorumlar
Yorum Gönder