Sarıkamış Kayak Merkezi

Dans Eden Karlar Diyarı Sarıkamış’da Kayak Zamanı Başlıyor.


Yıllardır merak ettiğim ama bir türlü gitmek kısmet olmayan yerlerden biriydi Sarıkamış. Kars’a 60 km uzaklıkta, Kars Havaalanı’na 40 km, Erzurum Havaalanı’na ise 90 dakika mesafede bulunuyor.

Ben Sarıkamış’da gökyüzüne aşık oldum diyebilirim. Hayatımda görmediğim kadar güzel bir gökyüzüydü. Yıldızlar adeta elimi uzattığımda yakalayacağım kadar yakındı. Ayın altında büyülenmemek inanın imkansızdı. O gece muhteşem bir ışıltı vardı gökyüzünde. Hayatım boyunca unutamayacağım bir görüntüydü benim için. Romantik bir seyahat düşünüyorsanız, Sarıkamış tam size göre.

Eşsiz bir doğa, çam ormanları ve büyülü gökyüzü. Bu beyaz cennette büyülenmemek imkânsız. Mavi gökyüzünün eşsiz güzelliğini kaçırmamanızı öneririm.




Çamurlu Dağ’da bulunan Sarıkamış ilçesi, çamların arasında gizlenmiş beyaz bir cennet adeta..

2200-2634 metre arasında yükseklikteki Cıbıltepe, 2200-2900 metre arasındaki Süphan Dağı, 2200-2810 metre ile Ağbaba’da kayak merkezleri bulunuyor.  Karanlıkdere en dik tepeleriyle profesyonellerin en sevdiği merkezlerden.
Sarıkamış Kayak Merkezi neredeyse 12 km’ye uzanan kayak pistlerine sahip. Bu doğal güzelliğin içinde büyülenmemek inanın olanaksız.



Sarıkamış’ın kristal karı ise dünyaca ünlü. Alpler’deki kar kalitesiyle aynı. Yılın 5 ayı karlar altında Sarıkamış.

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 7 adet kayak pisti bulunmakta. En uzun pist 3500 metre. Sarıkamış’da 1 adet beş yıldızlı, 2 adet’de üç yıldızlı otel bulunuyor. Yeni yeni butik oteller yapılıyor. Kayak sonrasında zirvede keyifli bir salep içmek de en keyiflisi.




Habitat Hotel

Modern odaları, güler yüzlü personeli, şirin mimarisi leziz kahvaltıları ile çok keyifli bir otel. Çiçek balları, Kars Peynirleri, keteleri tatmadan dönmemenizi öneririm


Kristal karların içinde keyif almanız dileğiyle!

Sevil DENİZ

www.sevildeniz.com

info@sevildeniz.com

ınstagram sevildeniz



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?