Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

                                                            SEVİL DENİZ İLE DEV-İ ALEM

Lübnan Humusu ( Hummus Bil Tahina )

Malzemeler

3 su bardağı nohut

4 yemek kaşığı zeytinyağ

2 su bardağı sarımsak 

9 dal kıyılmış maydanoz

1 su bardağı tahin

Yarım su bardağı limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı toz biber

Yapılışı

Bir gece önce nohutları ılık suda bekletin.

Ertesi gün merdane yardımıyla, kırın ve kabuklarını soymaya başlayın.

Nohutların üstünü örtecek kadar su ile kaplayın. Ve kısık ateşte sularını çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekerse biraz su ekleyebilirsiniz.

Sularını çekince sarımsakları ekleyip rondo'dan geçirin. Tahini yavaş yavaş ekleyin. En son limon suyunu ekledikten sonra, yuvarlak bir güvece alıp yarım saat soğumasını bekleyin.

Başka bir tavada yağı ve biberleri kızdırıp, güvecin üzerine dökün!




Afiyet olsun!

Sevil Deniz




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?