Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )
SEVİL DENİZ İLE DEV-İ ALEM
Lübnan Humusu ( Hummus
Bil Tahina )
Malzemeler
3 su bardağı nohut
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı sarımsak
9 dal kıyılmış maydanoz
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz biber
Yapılışı
Bir gece önce nohutları ılık suda
bekletin.
Ertesi gün merdane yardımıyla, kırın ve
kabuklarını soymaya başlayın.
Nohutların üstünü örtecek kadar su ile
kaplayın. Ve kısık ateşte sularını çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekerse
biraz su ekleyebilirsiniz.
Sularını çekince sarımsakları ekleyip
rondo'dan geçirin. Tahini yavaş yavaş ekleyin. En son limon suyunu ekledikten
sonra, yuvarlak bir güvece alıp yarım saat soğumasını bekleyin.
Başka bir tavada yağı ve biberleri
kızdırıp, güvecin üzerine dökün!
Afiyet olsun!
Sevil Deniz
Yorumlar
Yorum Gönder