Lübnan Usulü Balık Yahnisi ( Yahni El Samak El Harra )
SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM
Lübnan
Usulü Balık Yahnisi ( Yahni El Samak El
Harra )
Malzemeler
1 kg. orta boy levrek
1 büyük boy soğan
8 diş sarımsak
3 dal kişniş
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve kırmızı biber ( Tercihinize
göre )
Bir tutam kimyon
Bir tutam tarçın
Yapılışı
Balıkları temizleyin. Birkaç parçaya bölüp, tavada zeytinyağında 6-7 dakika kızartın.
Derilerini, kafasını atın. Kılçıkları temizleyin.
3.5 bardak suda yarım saat haşlayın.
Süzdükten sonra, sarımsak ve soğanı balığı
pişirdiğiniz yağda kavurun fazla yağları süzdükten sonra balık suyuna katın.
Kişniş, tuz, kimyon, biberleri balıklara ekleyip
yarım saat kadar pişirin.
Pişince üzerine limon suyu ekleyin ve servis
yapın.
Afiyet
olsun!
Sevil
Deniz
Yorumlar
Yorum Gönder