Vizyondaki Sinemalar ve Tiyatro Oyunları

                                                                        SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM

                                                            

Merhaba Dilek Hanım bu hafta bizimle sinema ve tiyatro önerilerinizi paylaşır mısınız?

Bu harika keyifli sonbahar günlerinde en güzeli orman ya da sahil yürüyüşleri ama Sonbahar ile beraber yağmurun bol bereketli ve son zamanlarda bir hayli coşkulu olduğunu dikkate alırsak, sinema ve tiyatro elbette ki en cazip diğer aktiviteler!

Eğer hala tanışmadıysanız çok şey kaçırmış olduğunuzu söyleyebileceğim harika bir kadın oyuncudan bahsedelim: Esra Bezen Bilgin bu muhteşem hanımefendi  son 7 yıldır devam eden tüm ödüllere lâyık görülmüş. Harika oyunu ise  ‘Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi’… Hâlâ izlemediyseniz, lütfen en kısa zamanda izlemenizi öneririm.  Sadece Esra Hanım değil, diğer oyuncu Güliz Gençoğlu da sizi kendine âşık ediyor. Esra Bezen Bilgin, geçen sezon muhteşem Haluk Bilginer ile Zorlu PSM’ de oynadığı ‘Pencere’ oyunu  ile de  çok beğenildi.

Hazır Zorlu PSM demişken, Talimhane tiyatrosunun yetenekli  ‘Bayan Ripley’si Lerzan Pamir’in yönettiği ‘Yoldan Çıkan Oyun’ ise bizi güldüren, eğlenerek izlediğimiz diğer bir oyun.

21. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında da çok çok iyi oyunlar var, takip etmenizi öneririm, ben önce Cehov uyarlaması ‘Martı’ yı izlemeyi düşünüyorum.  Bir de Shakespeare ‘in müthiş eseri ‘ Bir Yaz Gecesi Rüyası’nı’ dört gözle bekliyorum.

Sinemalar’daki tercihlerinizi alabilir miyiz?

Eğer benim gibi psikolojik gerilim, drama ve kült film sevenlerdenseniz, ‘Rosemary in Bebeğini ‘ beğenerek izlediyseniz,  ‘Anne’ tam size göre.  

Ayrıca bir Haneke hayranı olarak ‘Mutlu Son’ ve yine bir korku klasiği olan Dario Argento filmi ‘Suspiria’ kaçırılmaması gereken filmler.

Tabii ki ‘Blade Runner’’ı ben özellikle Indiana Jones hatrına seyrettim.
Hem jazz, hem de belgesel hayranı olarak İlhan Erşahin’den ‘Nublu’ diğer eğlenceli seyirlikler…

Bu hafta vizyona giren filmler ise, Taş, Bir Nefes Yeter, Mutlu Son...

Çocuklar için keyifli filmler ise, Büyülü Kanatlar, My Little Pony...

Sevgili Dilek Ergen’e çok teşekkürler.

Sevil Deniz





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?