Zeytinyağlı Dolma
SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM
İnci ince kıydığımız soğanları tencereye ekleyelim
ve kavurmaya devam edelim.
Zeytinyağlı Dolma
Zeytinyağlı
dolma olmadan bir hafta geçirmeyi düşünemiyorum. Bizim evde zeytinyağlı
olduğunda akşamına biter. Bu nedenden dolayı hiç az miktarda dolma yaptığımızı görmedim.
Malzemeler
250 gr. pirinç
750 gr. kuru soğan
1 büyük boy domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı çam fıstığı
4 çorba kaşığı siyah kuş üzümü
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı yenibahar
İstediğiniz kadar tuz ve karabiber
15 adet orta boy dolmalık biber
5-6 adet patlıcan
Yapılışı
Pirinçleri ayıklayın, yıkayın, sıcak suda biraz
bekletin.
Tencereye sıvıyağ ekleyin ve içine çam
fıstıklarını da ekleyip kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine pirinçleri
ekleyelim. Domatesleri kuşbaşı olarak kesin ve karışıma ekleyin.
Kuş üzümlerini, baharatları, tuz ve karabiberi
ekleyerek malzemelerimizi karıştıralım.
Bu karışıma 1 su bardağından biraz daha fazla su
ekleyelim ve tekrar tahta kaşıkla karıştırıp, 15- 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
İçine nane, dereotu ve maydanozları ekleyelim. Ve karışımı bir daha karıştıralım
ve soğumaya bırakalım.
İçlerini temizlediğimiz biber ve patlıcanların
içini doldurarak tencereye ekleyelim.
Tencereye 3 bardak su ekleyelim. Biraz tuz,
biraz da şeker üzerine serpiştirerek bir saat pişirelim. Ben pirinçleri pişmiş
severim. Çok pişmiş sevmiyorsanız, 50 dakika gibi ocaktan dolmaları
alabilirsiniz.
Afiyet
olsun!
Sevil
Deniz
instagram
sevil deniz
Yorumlar
Yorum Gönder