Zeytinyağlı Dolma

                                                         SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM


Zeytinyağlı  Dolma

Zeytinyağlı dolma olmadan bir hafta geçirmeyi düşünemiyorum. Bizim evde zeytinyağlı olduğunda akşamına biter. Bu nedenden dolayı hiç  az miktarda dolma yaptığımızı görmedim.

Malzemeler

250 gr. pirinç

750 gr. kuru soğan

1 büyük boy domates

½ demet maydanoz

½ demet dereotu

1 çorba kaşığı kuru nane

2 çorba kaşığı çam fıstığı

4 çorba kaşığı siyah kuş üzümü

1 çorba kaşığı tozşeker

1 su bardağı sıvıyağ

3 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı yenibahar

İstediğiniz kadar tuz ve karabiber

15 adet orta boy dolmalık biber

5-6 adet patlıcan

Yapılışı

Pirinçleri ayıklayın, yıkayın, sıcak suda biraz bekletin.

Tencereye sıvıyağ ekleyin ve içine çam fıstıklarını da ekleyip kavurun.

İnci ince kıydığımız soğanları tencereye ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Soğanlar pembeleşince içine pirinçleri ekleyelim. Domatesleri kuşbaşı olarak kesin ve karışıma ekleyin.

Kuş üzümlerini, baharatları, tuz ve karabiberi ekleyerek malzemelerimizi karıştıralım.

Bu karışıma 1 su bardağından biraz daha fazla su ekleyelim ve tekrar tahta kaşıkla karıştırıp, 15- 20 dakika kısık ateşte pişirelim. İçine nane, dereotu ve maydanozları ekleyelim. Ve karışımı bir daha karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

İçlerini temizlediğimiz biber ve patlıcanların içini doldurarak tencereye ekleyelim.

Tencereye 3 bardak su ekleyelim. Biraz tuz, biraz da şeker üzerine serpiştirerek bir saat pişirelim. Ben pirinçleri pişmiş severim. Çok pişmiş sevmiyorsanız, 50 dakika gibi ocaktan dolmaları alabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sevil Deniz


instagram sevil deniz










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?