Pazar Klasiği Sucuklu ve Soğanlı Menemen


Pazar Klasiği Sucuklu ve Soğanlı Menemen Tarifinin Malzemeleri ( 4 Kişilik )
50 gr sucuklar küp küp kesilecek
1 diş sarımsak
5 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağ, 1 çorba kaşığı tereyağ
3 adet sivri biber
5 adet rendelenmiş domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı kimyon, 30 gr kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı pul biber, 1 tutam fesleğen
Sucuklu menemen nasıl yapılır?
Yemeklik doğranmış soğan, zeytinyağı, sarımsak, ince ince doğranmış biberleri yağlı tavada iyice kavurun. Minik minik kestiğiniz sucukları da içine ekleyin ve kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, baharatları ve kaşar peyniri rendesini ekleyin ve suyu çekene kadar 5-6 dakika pişirin. Yumurtaları da çırpın ve tavaya yavaşça dökün.
Kısık ateşte 5-6 dakika yumurtalar pişene kadar bekledikten sonra servise hazır! Bu malzemeler 4 kişiye göredir. Kaç kişiye yemek hazırlıyorsanız, malzemeleri ona göre azaltabilirsiniz.
Menemenin yanında kızarmış ekmek, portakal suyu ve  bana göre kahve en güzeli.
Sevginizi de katmayı unutmayın! Bu son malzeme ise en önemlisi.
Afiyet olsun!
Sevgiyle kalın!
Sevil Deniz
www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?