Pazar Klasiği Sucuklu ve Soğanlı Menemen
Pazar Klasiği Sucuklu ve Soğanlı Menemen Tarifinin Malzemeleri (
4 Kişilik )
50
gr sucuklar küp küp kesilecek
1 diş sarımsak
5 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağ, 1 çorba kaşığı tereyağ
3 adet sivri biber
5 adet rendelenmiş domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı kimyon, 30 gr kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı pul biber, 1 tutam fesleğen
1 diş sarımsak
5 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağ, 1 çorba kaşığı tereyağ
3 adet sivri biber
5 adet rendelenmiş domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı kimyon, 30 gr kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı pul biber, 1 tutam fesleğen
Sucuklu menemen nasıl yapılır?
Yemeklik doğranmış soğan, zeytinyağı, sarımsak, ince ince doğranmış
biberleri yağlı tavada iyice kavurun. Minik minik kestiğiniz sucukları da içine
ekleyin ve kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, baharatları ve kaşar peyniri
rendesini ekleyin ve suyu çekene kadar 5-6 dakika pişirin. Yumurtaları da çırpın
ve tavaya yavaşça dökün.
Kısık ateşte 5-6 dakika yumurtalar pişene kadar bekledikten
sonra servise hazır! Bu malzemeler 4 kişiye göredir. Kaç kişiye yemek
hazırlıyorsanız, malzemeleri ona göre azaltabilirsiniz.
Menemenin yanında kızarmış ekmek, portakal suyu ve bana
göre kahve en güzeli.
Sevginizi
de katmayı unutmayın! Bu son malzeme ise en önemlisi.
Afiyet
olsun!
Sevgiyle
kalın!
Sevil
Deniz
Yorumlar
Yorum Gönder