Organik- Katkısız Ürünler Arayışındaysanız, Ginger Patisserie & Catering'i bir deneyin lütfen!



                                                                                 SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM

Ginger Patisserie & Catering

İstanbul’un kaos ortamından kaçıp, Fulya’nın ara sokaklarında bir huzur arayışı içerisindeyseniz, bir de damaklarınızı şenlendirmek istiyorsanız, lezzetlerinin müdavimi olduğum, butik hizmetler sunan bir patisserie'den sizlere bahsetmek istiyorum.



Le Cordon Bleu mezunu Yasemin Önal tarafından kurulan Ginger Patisserie & Catering, lezzetli ve mükemmel sunumları ile çizgisini bozmadan her geçen gün farklı reçetelerle müdavimlerini şımartıyor.

Rafine damak zevkine hitap eden tatlıları, efsane cheesecakeleri, şık ve elegan sunumları ile Ginger Patisserie, en çok sevdiğim butik pastaneler arasında yer alıyor.



Tatlı için bir mola vermek istiyorsanız, ya da özel bir davet verirken sadece siz misafirlerinizle ilgilenmek istiyorsanız, Ginger Patisserie gerçekten de doğru bir seçim. Ginger Patisserie’nin seçkin menüsünde dünya mutfağının renkli reçeteleri her gün değişebiliyor.



Doğum günleri ve özel günler için hazırlanan pastalar hem görsel açıdan, hem de tat açısından adeta bir lezzet şölene dönüşüyor. Bu ürünlerde kullanılan tüm malzemeler de katkı maddesi bulunmadığını bilmenizde fayda var. Sevdiklerinize rahatlıkla sunabileceğiniz ürünleri bulabileceğiniz bir mekan olduğu için bu kadar ayrıntılı size bilgi veriyorum. Şu günlerde katkı maddesiz bir yemek tüketmek neredeyse imkânsız...



Sabah gazetenizi, kitabınızı alıp, kahvenizi ısmarlayıp, size özel hazırlanan ürünlerle kendinizi şımartabilirsiniz.



Kişiye özel hazırlanan orman meyveli, tuzlu karamelli çikolatalar, çikolata ve çiçeklerle süslenmiş aranjmanlar söz, nişan ve düğün için hazırlanan pastalar ailelerin vazgeçilmezi arasında yer alıyor.


Limonlu Mereng, Karemelli Cheesecake, Bal Kabaklı Cevizli Tart, Tuzlu Karamelli Cevizli Pavlova ise vazgeçilmez lezzetlerim arasında yer alıyor.



Yasemin Önal ile yapmış olduğum röportajı sizinle paylaşmak istiyorum.
Yasemin Önal, geçmişi 120 yıl öncesine dayanan, dünyanın en prestijli aşçılık okullarından biri olan, ‘’Le Cordon Bleu İstanbul’un Grand Diplome’’ mezunu.



Yasemin Hanım ilk ne zaman yemek yapmaya başladınız?



Annem benim için hep ‘’boyu tezgâha ulaştığı günden beri mutfaktadır’’ der. Hakikaten de öyle… Kendimi bildim bileli mutfağa hep merakım vardı. Gazete ve dergilerden yemek tarifleri kesip, kendime tarif defteri oluşturduğumda henüz 9 yaşımdaydım.

Mutfağa olan merakım, yaşım ilerledikçe daha da büyümeye, gelişmeye başladı ve sonrasında benim için kaçınılmaz ve bir o kadar da vazgeçilmez bir meslek seçimine dönüştü.

Medya ve Pazarlama Eğitimi aldıktan sonra bir anda karar değiştirip, butik pastacılık sektöründe yeni bir adım atmak gerçekten de çok eğlenceli olmalı?

İngiltere’de aldığım Medya ve Pazarlama eğitimim boyunca da, hayatımda hep hissettiğim eksikliğin peşine düştüm ve Türkiye’ye döndükten sonra, çocukluk hayalim olan aşçılığı ve pastacılığı meslek edinmeye karar verdim. Böylece profesyonel meslek hayatım bambaşka bir yola girmiş oldu.



Ginger Istanbul’u kurmadan önce farklı bir kurumda deneyim kazandınız mı?

Le Cordon Bleu’den mezun olduktan sonra, bir süre İstanbul’da farklı restoran ve pastane mutfaklarında deneyim elde edip, sonrasında kendi markamı yaratma kararı aldım.



Ginger Istanbul’u kurarken kafanızda canlandırdığınız hedeflere ulaştınız mı?

Ginger İstanbul markasının alt yapısını oluştururken en önemli prensibim, kendime has, özgün lezzetler, spesiyaller ve fikirler üretmekti. Taklit olmaktan uzak, kendi zevkimi yansıtabildiğim, kaliteden asla ödün vermeyen ve müşteri memnuniyeti odaklı bir butik pastane olmasını amaçladım.





Yasemin Hanım'ın bu kadar güzel pastaları üretip, 7 ay gibi kısa bir süre de 36 kilo verdiğini biliyormuydunuz? Sırada bu serüvenin kitabı var.
Ziyaret ederseniz, detayları kendisine siz sorarsınız...

Yasemin Önal’a teşekkür ediyoruz.
Sevil Deniz
www.sevildeniz.com


Ginger Patisserie & Catering
www.gingeristanbul.com
T : 0 212 2711990



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?