Dünyayı Lezzetleriyle Sarsan Lübnan Mutfağı
SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM
Dünyayı Lezzetleriyle Sarsan Lübnan Mutfağı
İç savaştan önce “Doğu’nun
Paris’i” olarak bilinen Beyrut, gurme tadımlar ve eğlence
hayatı ile tanınıyor. Beyrut savaştan sonra kendini çabuk toparlayarak fine
dining restoranları, şık ve sofistike tarzda dekore edilen lüks otelleri,
tasarım dehası butikleriyle göz kamaştırıcı güzellikte.
Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Lübnan, Doğu-Batı sentezi mutfağı ile insanları adeta büyülüyor. Osmanlı ve Fransız egemenliğinde yaşayan Lübnan halkının kültürüne, adeta işlemiş bu etkiler.
Et
yemekleri, humus,
Mankouche (zeytinyağlı zahterli sosla hazırlanan
pide), Kebbeh ( kibbe dediğimiz
kızartılmış içli köfte ), Tabbouleh ( maydonoz ve
bulgurla birlikte hazırlanan bir salata ), Semsek
(Labne peyniri ile hazırlanan pide), Babaganuş, Karbanit,
B’abocarto Lübnan mutfağında en sevdiğim lezzetlerden.
Beyrut halkı akşam yemeklerini saat 22:00 itibariyle yediklerinden restoranlar ancak bu saatlerde dolmaya başlıyor benden söylemesi.
Sevil
Deniz
Lübnan ile ilgili yazımı okumak isterseniz,
aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.sevildeniz.com/det.asp?id=338&durum=0
Yorumlar
Yorum Gönder