Dünyayı Lezzetleriyle Sarsan Lübnan Mutfağı


                                                                                      SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM





Dünyayı Lezzetleriyle Sarsan Lübnan Mutfağı

İç savaştan önce “Doğu’nun Paris’i” olarak bilinen Beyrut, gurme tadımlar ve eğlence hayatı ile tanınıyor. Beyrut savaştan sonra kendini çabuk toparlayarak fine dining restoranları, şık ve sofistike tarzda dekore edilen lüks otelleri, tasarım dehası butikleriyle göz kamaştırıcı güzellikte.





Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Lübnan, Doğu-Batı sentezi mutfağı ile insanları adeta büyülüyor. Osmanlı ve Fransız egemenliğinde yaşayan Lübnan halkının kültürüne, adeta işlemiş bu etkiler.

Lübnan Mutfağı'ndan Esintiler

Et yemekleri, humus, Mankouche (zeytinyağlı zahterli sosla hazırlanan pide), Kebbeh ( kibbe dediğimiz kızartılmış içli köfte ), Tabbouleh ( maydonoz ve bulgurla birlikte hazırlanan bir salata ), Semsek (Labne peyniri ile hazırlanan pide), Babaganuş, Karbanit, B’abocarto Lübnan mutfağında en sevdiğim lezzetlerden.











































Beyrut halkı akşam yemeklerini saat 22:00 itibariyle yediklerinden restoranlar ancak bu saatlerde dolmaya başlıyor benden söylemesi.


Sevil Deniz



Lübnan ile ilgili yazımı okumak isterseniz, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.sevildeniz.com/det.asp?id=338&durum=0







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?