Sidney'in Gastronomi Dünyası

                                                                                            SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM
Sidney'in Gastronomi Dünyası

Sidney, şık otelleri, gastronomi dünyasının yıldızı restoranları, limanları, şirin adaları, eşsiz kumsalları, düzenli şehir hayatı, kanguruları, koalaları, mutlu insanları, ikonik köprüleri, Viktorya tarzı evleri, geniş parkları ve alışveriş caddeleri ile sıra dışı şehirlerden.

Sidney Yeme -İçme Kültürü

Gurme Restoranların Füzyon Mutfakların Baştacı Sidney!

Sidney, yeme içme meraklıları için adeta bir cennet. Et restoranlarından füzyon mutfaklarına kadar bulabileceğiniz, gastronomik yolculuğa çıkabileceğiz harika bir destinasyon.

Sidney çok kültürü birarada tutması nedeniyle gastronomik zenginliğe sahip.

Deniz mahsülleri konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Avustralya'da somon, istakoz ve karidesler neredeyse her restoranda karşınıza çıkıyor.

Her restoranda ise İngilizlerin fish&cipsi menüde baş sırada yer alıyor.

Bir kahve tutkunuysanız, Sidney tam size göre. Sidneyliler en güzel kahvelerin de Sidney’de olduğunu savunuyorlar. Her köşebaşında bir kahve dükkanı ve sıra dışı sunumlarla keyif alıyorsunuz.

Quay

Limanın en güzel bölgelerinden birinde konumlanmış, Opera House ve Harbour Bridge manzarasıyla, Avustralya mutfağının seçkin lezzetlerini size sunuyor.
quay.com.au

Zaffran

Hint Mutfağı tercihleriniz arasında ise eşsiz Darling Harbour manzarası ile Zaffran sizi büyüleyebilir.
zaaffran.com.au

The Pavillion

Şehrin içinde ağaçların arasında Avustralya mutfağından leziz yemekler tatmak istiyorsanız, The Pavillion tercihleriniz arasında olmalı.
pavillionrestaurant.com.au

360 Bar& Restaurant

Sidney’in eşsiz manzarasını seyrederken, Avustralya ve dünya mutfağından eşsiz lezzetleri deneyimlemek isterseniz, 360 sizin için ideal. Gündüzleri öğle yemeği için tercih edebilirsiniz.
360dining.com.au

Avustralya’da Almanya gibi Türklere kucak açmış ve onları kendilerinden biri olarak görmeye başlamışlar. Sidney – Melbourn’de yaşayan o kadar çok Türk var ki.. Hatta Auburn’de bir Türk mahallesi bile kurmuşuz.

Anason ve Efendy Restaurant

Yurtdışında başarılı Türk girişimcileri sizlerle mutlaka paylaşıyorum. Sidney’e gideceğimi duyan sevgili dostlarım, Somer Sivrioğlu ile mutlaka tanışmamı ve restoranlarını deneyimlememi istediler. Açıkçası bende de bir merak uyandırdı. Söyleyenlerden birisi 50 yıl Avustralya’da yaşamış bir gazeteci üstadım, diğeri ise üniversiteden hocam. Ve ziyaret ettiğimde, ‘iyi ki bu önerilerle gelmişim’ dedim.

Somer Sivrioğlu Bilkent Üniversitesi’nde aldığı eğitimden sonra master için Sidney’de eğitimine devam etmeye karar vermiş ve hayatının dönüm noktası olmuş Sidney. İlk restoranı Efendy’i 2007 yılında Balmain’de açmış. Efendy ile Türk mutfak kültürünü adeta Sidney halkına aşılamış.

Barangaroo yenilenen ve yakında 30.000 kişinin taşınacağı harika bir bölge.. Lüks restoranlar, sofistike barlar ve eğlenceli gece hayatıyla ünlü.

Somer Sivrioğlu Türk mutfağının en güzel örneklerini Efendy restoranla Sidneylile're alıştırdıktan sonra onları mezelerin müdavimi yapmaya karar vermiş. Mutfakta genç aşçılar nasıl özveriyle çalışıyor size anlatamam. Yemeklerin sunumları ise çok keyifli. Gidince menüye bile bakmayın. Somer Bey ve ekibinin önerilerini dinlediğiniz takdirde görsel şölenin yanı sıra, mideniz de farklı bir ülkede bu kadar mı mutlu olabilir.

Anason neredeyse 2 aylık bir geçmişe sahipken, yer bulmak neredeyse imkansız. Gitmeden rezervasyon yaptırmayı unutmayın lütfen!

Favorilerimiz arasında, kalamar dolması, bizim midye dolması, ahtapot salatası, Barramundi balığı..

Üzerine bir de Türk kahvesi içmeyi unutmayın!

Anason Barangaroo 00610291881581

Bentley, Nomad, Efendy, Ester, Izakaya Fujima, Porteno, Quay, 4Fourteen, Doyles on the beach, Henry Deane, Movida, The Potting Shed, Bennelong, Sepia, Aria, Margue, Longrain, Firedo, Waterman’s Lobster Co ve Bondi Icebergs seçkin Sidney restoranları arasında yer alıyor.

Lindt Chocolate Cafe ve Haigh’s Chocolates ise Sidney’in çikolata durakları.

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?