Taze Balık Nasıl Alınır?

                                                                SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM



Taze Balık Nasıl Alınır?

Malum balık zamanı… 

Bu mevsimde ne kadar çok tüketirsek, sağlığımız için o kadar faydalı.

Hadi biraz taze balık alırken nelere dikkat etmeliyiz ondan bahsedelim.

Lütfen Dikkât!

Balığın solungaçları canlı pembe veya bordo olmalı.

Balığın etine bastırdığınız zaman sıkı ve dirençli olmalı.

Gözleri saydam ve lekesiz olmalı.

Taze balığın görüntüsü ve kokusu temizdir. Yüzgeçleri esnek, kokusu denizi andırmalıdır.

Balığın pulları gevşek olmamalıdır.

Ekim Ayında Hangi Balıklar Tüketilmelidir?

Palamut, Hamsi, Lüfer, İstavrit, Uskumru, Çipura, Barbun, Kırlangıç, Tekir balıkları tezgâhlarda sizleri bekliyor.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?