Karadeniz Usulü Mıhlama

                                   


Karadeniz Usulü Mıhlama

Herkesin dilindedir Karadeniz’in leziz yemeği Mıhlama.

Kimine göre Mıhlama, kimine göre ise Kuymak. Rizeliler Mıhlama der. Trabzonlular ise Kuymak… Herkesin aklı karışır.

Kuymak, sütün kaymağından yapılır. Mıhlama ise mısır unundan.

Benim baba tarafım Rizeli, anne tarafım ise Trabzonlu. İki aile de 150 senedir boğazın kıyılarında yaşıyorlar.

Benim küçüklüğümden beri anneannemden öğrendiğim Mıhlama tarifi sizinle paylaşacağım.

Mıhlama Tarifi


Malzemeler 


5 yemek kaşığı Trabzon tereyağı
5 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı sıcak su
150 gram Koleti peyniri
150 gram Çeçil Peyniri

Yapılışı

Bakır sahana 2.5 kaşık tereyağı ekleyin. Mısır ununu azar azar ekleyerek tereyağında kavurun.

Kavrulan karışıma Koleti ve Çeçil peynirlerini ekleyin. Biraz daha kavurun. İçine kaynattığınız suyu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Altını kısın. Fokurdamaya başladığında 2.5 kaşık tereyağını ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.

Sıcak ekmekle de kızarmış ekmekle de bir başka olur Mıhlamanın tadı benden hatırlatması. Yanına bir de sıcacık çay…

( Koleti peyniri bulamazsanız, dil peyniri, tel peyniri ve kaşar peynirinden de yapabilirsiniz!)

Afiyet olsun!

Sevil Deniz
www.sevildeniz.com


instagram sevildeniz




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?