Domates Çorbası




                                                                                                            SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM
 

Domates Çorbası

Çocukken babam dinlenmek ve temiz hava almak için bizi Abant Gölü’ne götürürdü. O zamanlar yol üstünde bugün olduğu gibi adım başı restoranlar da yoktu. Belirli yerlerde molalar verirdik. Koru Otel ya da Bolu Dağı üzerinde olan Varan Tesisleri’nde… Bilenler bilir domates çorbası oralarda ayrı bir tada sahiptir. Benim olmazsa olmazım‘’ Kaşarlı Domates Çorbasıydı.’’

Soğukta içilen domates çorbasının tadından yenmez. Hatta çorbanın üzerine eklenen kaşar peyniri benim ve kardeşlerimin keyifli oyunlarına eşlik ederdi. Onları uzata uzata annemden ve babamdan azar işitene kadar neler yapardık… Bakmayın bu halime. Çocukken zargana gibiydim. Çorba içiyorum diye annem mutlu olurdu. İçinde oyun olan her şeye vardım… Keşke o günlere dönebilsek..

Lafı uzatmadan çocukluğumun domates çorbasının tarifini sizinle paylaşayım…

Malzemeler
7 adet olgun domates,

3 yemek kaşığı tereyağ,

1 tepeleme yemek kaşığı un,

1 damla zeytinyağı,

6 su bardağı sıcak su,

1 su bardağı süt,

Karabiber,

Kırmızı biber,

Tuz,

200 gr. kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

Öncelikle domatesleri blendırdan geçirelim ve pürüzsüz bir hale getirelim. İsterseniz rendeleyebilirsiniz.

Tereyağını yavaş yaş eritelim.

Unu tereyağına ekleyip, kavuralım.

Domatesleri yavaş yavaş üzerine ekleyelim.

20 dakika pişirdikten sonra üzerine yavaş yavaş sütü ekleyelim ve pişirmeye devam edelim. Tuz, karabiber, 1 damla zeytinyağını ve üzerine kırmızıbiberi ekleyelim ve kaynamaya başlayınca tencerenin altını kapatalım.

Pişirdiğimiz domates çorbasını kâselere alarak rendelediğimiz kaşar peynirlerini üzerine ekleyelim.

Afiyet Olsun!

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?

Bord Istanbul ve Beşiktaş Deniz Müzesi

Bahar Aylarında İştahınızı Baskılayacak Tüyolar!