Hz. Mevlana'nın Konyası




Konya

Hz. Mevlana’nın Modern Konyası..

Dedeman Konya Hotel & Convention Center ( Konya 0332 221 66 00 )


Renkler ve detayların zenginliği otelde büyüleyici ve karakteristik bir etki yaratmış. İçeri girer girmez gözlerinize inanamıyorsunuz. Modern mimarisi, şık döşenmiş odaları, zarafeti, kusursuz hizmet anlayışı ile Konya’nın en iyi toplantı oteli seçilmiş.Tasarımdaki modern çizgiler gerçekten de otele ayrı bir güzellik katmış. 12 toplantı salonu ve 6 restoranı ile Konya’ya hizmet veriyor.



Dedeman Konya’da konakladığınız süre içerisinde bana hak vereceğinizden eminim. Konya’nın en şık yapılarından biri olan Dedeman Konya’da, spa merkezi, havuz ve fitness center’da kendinizi şımartabilirsiniz.



Otelin restoranı Roof Restoran ise Konya Mutfağı'ndan muhteşem tatlar sunuyor. Kırmızı avizeleri ve şık dekorasyonu ile Konyayı gözlerinizin önüne seriyor.


Hich Hotel ( Konya 332 353 4424 )
Mevlana Müzesi'ne yakın mesafede bulunan Hich Hotel ,200 yıllık bir yapının yeniden restore edilmesiyle turizme kazandırılmış. 13 odalı butik otelin odaları çok sade ve çok güzel döşenmiş. Bahçesi ve küçük kafesi çok keyifli.






Bu mekanda bir zamanlar Hazreti Mevlana'nın dolaştığını hayal edebilir ve zaman kavramını yitirebilirsiniz.

Taş, ahşap ve metalin birlikte kullanıldığı iç mimari özel tasarım mobilya ve aksesuarlarla eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Mevlana Türbesi ve tarihi Asmalı Mescit manzaralı odaları ile çok farklı bir enerjisi olan hich hotel; gezi ve iş amaçlı seyahat edenlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilmiştir.

Odalarda çay kahve yapma imkanı, Iphone dock sistemi, Led TV, ücretsiz wireless internet, Matteo Thun imzalı banyoları, Konyalı halı ustalarının yaptığı Anadolu motifli patchwork el halıları ve hich hotel için özel tasarlanan tablolar otelin önemli özelliklerinden.
Ipad ve laptop taşımayanlar için business corner'da ücretsiz internete girebilir ve bilgisayar ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Yazın Mevlana Müzesine gelenlerin uğrak yeri olan hich hotel post cafe otelin geniş bahçesinde Gülbahçe manzarası ile keyifli zaman geçireceğiniz bir yer.

Orijinal taş duvarları ve ardıç ağaçları ile post cafe'nin kapalı mekanında hich hotel konsept kahvaltının tadına varabilirsiniz.

Konya Mutfağı
Konya’da yemek ayrı bir ritüel. Gastronomik bir zenginlik söz konusu. Konya düğünlerinde yemekler sabah 08:30 başlayarak öğlene kadar binlerce kişi ziyaret edermiş. Düğün yemeği verildiğinde düğün sahibini tanımanız da önemli değilmiş. Tanrı misafiri olduğunuz düşünülerek, size yemekler sunulurmuş. Ne de olsa Mevlana’nın şehri. Hoşgörü ve koşulsuz sevgi inanılmaz boyutta. Konya, yeme içme meraklıları için bir cennet.


Bamya Çorbası

Çok zengin bir beslenme kültürüne sahip olan Konya mutfağı, genellikle kuzu ve koyun etiyle yapılan yemekler ve hamur işleri ile ünlü.

Etli Ekmek, Fırın Kebabı, Bamya Çorbası, Çöpleme, Arabaşı Çorbası, Bıçakarası, Saçarası, Patlıcan Çalla, Kenevir Helvası, Patlıcan Tiridi, Zeytinyağlı Ildız Kökü, Tarhun Çorbası v.b.

Dedeman Roof Restaurant ( Konya 0332 221 66 00 )


Konya’nın eşsiz manzarasını seyrederek, yörenin en güzel yemeklerini tatmak istiyorsanız, Dedeman Roof tam size göre.

Akşam şehrin ışıklandırılmış haliyle, lezlz yemekler tadarak otelin en üst katından keyifli bir ambiansta, Konya’ya gitmek için tekrar gün saymaya başlarsınız. Yemekler tek kelimeyle kusursuz. Lezzetleri, sunumları ve güleryüzlü ekibi ile gerçekten de beni çok etkiledi. Bamya Çorbası, Kuzu Söğürme, Kaşık Salatası ve tatlıları için kefilim.


Canlı müzik eşliğinde Konya’yı izlemek ise ayrı bir güzel.


Tiritçi Mithat ( Konya 0332 350 72 98 )

Tirit, incecik et parçaları, domates, soğan ve biberle hazırlanan etli ekmek ve et suyu ile hazırlanan ve güveçlerde sunumu yapılan bir yemek.

İstanbul Caddesi’nde bulunan dar bir sokağın sonunda 2 katlı küçücük bir dükkan.

Sadece Tirit, zerde ve içecek satılıyor. Başka bir şey inanın satılmıyor. Ben hayatımda bu kadar leziz bir tirit yemedim. Tirit Konya’da düğünden bir gün önce “Çetnevir” günü akşam yemeğinde misafirlere sunulurmuş.



Konya Selene Seyahat Acentesi ( www. selene.com.tr ) ( T : 0332 353 76 44)

“Hani derler ya işin mutfağında öğrenmiş ve sonrasında bilgisini kullanarak çok güzel işlere imza atmış” diye. Mete Bey o insanlardan biri. Onun sayesinde o kadar güzel dostluklar edindim ki. Kendisi o kadar yoğun olmasına rağmen, seyahatim sırasında bana eşlik etti.Tek tek her yeri gezdirdi. Konya’da tanımadığı kişi yok. Aynı zamanda da semazen. Mutlaka tanımanızı ve sohbet etmenizi isterim.

Benimle harika bilgiler paylaştı.

Gizli Bahçe Keçe Evi ( Konya 0332 350 29 97 )



Selene Turizm’in sahibi Mete Bey ile Hz. Mevlana hakkında sohbet ederken,” mutlaka Celalettin Bey ile tanışmalısınız” dedi. Celaleddin bey, Mevlana konusunda adeta bir derya. İki katlı bir dükkanı var ve keçe üzerine bir çok hediyelik eşya üretimi yapıyorlar. Etraftaki keçelerin üzerinde, Mevlana figürleri ile hazırlananları görünce bu kadar güzel sanat eserleri karşısında büyüleniyorsunuz.



Keçelerin üzerine çizimler yapılarak harikalar yaratılmış. Yabancı turistler inanın bu dükkana akın ediyor. Sırf Celâlettin Bey’in güzel sohbetini yakalamak için. Etrafta çalışan insanlar var ama o sadece Mevlana Hazretlerinden öğrendiklerini insanlarla paylaşıyor. İnanın günlerce anlattıklarını dinleyebilirim. Hatta kendisine bir sonraki gelişimde, günlerce oturup sizin anlattıklarınızı dinlemek isterim dedim. Konya’ya gelip, buranın ambiansın'dan etkilenen ve yerleşen o kadar çok insan varmış ki. Belki günün birinde o huzura biz de erişebiliriz.




Konyalılar bizden biraz daha şanslılar galiba!

Konya’daki gizli huzuru sizin de yakalamanız dileğiyle!

Sevil DENİZ

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?