ROMA

AŞIKLAR ŞEHRİ ROMA

Akdeniz’in en güzel, sevimli ve keyif duyacağınız ülkelerinden biridir İtalya…
Zaman zaman kalabalık sokaklarından kahkahalar fışkıran, zaman zaman kızgınlıklarından dolayı kavga eden ama bir o kadar da insan sevgisi yoğun olan bir millettir İtalyanlar…

Yedi tepeli bir şehrin üzerinde kurulan tarih, kültür, din ve medeniyetlerin merkezi olan Roma; müzeleri, galerileri, Hristiyanların kutsal merkezi Vatikan’ı, her tarafından tarih fışkıran sokakları, mimarisi, şık butikleriyle gezilmeye değer eşsiz şehirlerden biridir.

Dünya’nın en küçük devleti olan Katoliklerin kutsal merkezi sayılan Vatikan ise her yıl milyonlarca turisti bu güzel şehre çekmektedir.  


İtalya’nın kurucusu sayılan Vittario Emmanuele’nin heykelinin ve Venedik Sarayının bulunduğu Piazza Venezia, trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden biridir.

İki bin yıldır ayakta duran gladyatör yarışlarının yapıldığı 50.000 kişilik kapasitesiyle şehrin simgesi olan Colleseium, efsaneleriyle de ilgi odağıdır.

Dünyanın 7 harikasından biri olan zamanla depremlerden etkilenmiş olan bu eser, hala ihtişamını korumakta.
Bu güzel şehrin eşsiz güzelliklerini seyretmek istediğinizde tartışmasız gideceğiniz yer; İspanyol Merdivenleri’dir. Muhteşem kokulu çiçeklerin arasından Roma’yı farklı bir konumdan seyredebilirsiniz.


Piazza Navona ise, Roma’nın en güzel meydanlarından biridir. Bu şirin ve sevimli meydanda İtalya’nın gurme lezzetlerini keşfedeceğiniz İtalyan restoranlarını bulabilirsiniz. İtalyan yemeklerinin en güzel adresleri ailelerin yüzyıllardır işlettikleri küçük ama sevimli restoranlardır.

Eğer alışveriş yapmak isterseniz Via Condotti ve Spagna bölgesi birbirinden ünlü modacıların şık vitrinlere sahip mağazaları ile ünlüdür. Bulgari, Armani, Gucci v.b

Eğer Romayı beğendiyseniz ve bir daha ziyaret etmek istiyorsanız, Trevi Çeşmesi öncelikli ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olmalı.

 Barok tarzında yapılan bu çeşme dünyanın en ihtişamlı çeşmelerinden biridir. Bir çok filmde rastladığınız Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi) aşıkların ve Roma severlerin gözde buluşma yeridir. 


Burada dilek dileyebilirsiniz! Fakat havuza attığınız paraların belediye tarafından yardıma muhtaç kişilere dağıtılacağını da unutmayın. Çeşme geceleri aydınlatması ile  muhteşem bir görüntüye sahiptir.


Roma ‘da göreceğiniz yerler arasında; Palotino Tepesi,
 Circus Maximus, Arch of Constantine, Roma Forumu, Domus Area , Trojan’s Market, Torajan’s Column ve Arch of Titus 'dan bulunmaktadır.

Roma’da yapılmadan dönülmemesi gereken şeyler


 Tekrar Roma’yı ziyaret etmek için Aşk Çeşmesine sırtınızı dönüp havuza para atarak dilek dileyin!


Aile restoranlarında İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan pasta  (İtalyanlar’ın makarna çeşitleri) pizza, tiramisu ve gelato (dondurma) çeşitlerinden tatmayı unutmayın!

St. Peter’s Bazilikasın'dan ve İspanyol Merdivenlerinden Roma’nın eşsiz manzarasını seyredin…

Eğer sokak pazarlarından alışveriş yapmayı seviyorsanız Piazza Navona’ya yakın olan Campo dei Fiori’de kurulan pazarı ziyaret etmenizi öneririz.

Via Condotti’de bulunan şık butiklerde alışveriş yapabilir ve cafeler de İtalyanların espressonuzu tadabilirsiniz.
,
Önemli Bilgiler
Vatikan’ın içinde bulunan bazı önemli bölümlere bayanların şort ve mini etekle girmesinin yasak olduğunu hatırlatmamız gerek.

ROMA'DAKİ SEÇKİN RESTORANLAR

Via Veneto'nun hemen yakınlarında, 19. yüzyıl Roma villalarının surları içerisinde bulunan bir iç bahçede İtalyan Mutfağı’nın benzersiz tarzdaki mükemmel lezzetlerini, sunan seçkin bir Roma restoranıdır.


Gelato (Dondurmacı) 
Giolitti 40 Via Uffici del Vicario, Roma, İtalya, 00186 39-06-6991-243


Dolce Vita!

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com


instagram sevildeniz


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?