DÜNYA'NIN SEÇKİN RESTAURANTLARI







DÜNYA'NIN SEÇKİN RESTORANLARI

Venedik Quadri ( Piazza San Marco 121 )



Sicilyalı bir aile işletmesi olan Quadri, San Marco Meydanın'da iki tarihi kafenin yenilenerek hizmete girmesiyle gurmelere hizmet veriyor. Venedik'de tek Michelin yıldızlı iki restorandan birisi.

Ortam şık ve etkileyici. Klasik tarzdaki dekorasyonu antikalar ve resimlerle süslenmiş. İtalyan lezzetlerinin sıra dışı lezzetlerini keşfedebileceğiniz seçkin bir restoran.

Menünün dışında degüstasyon menüleri de bulunuyor. Restoranın girişinde bir de ürünlerini sergilediği bir satış bölümü bulunmakta...

Londra Les Trois Garcons ( 1 Club Row, Shoreditch )



Les Trois Garsons, modern ve klasik tarzın birbiriyle kaynaştırıldığı, antikalar, doldurulmuş hayvanlar ve şık avizeleriyle gerçekten de etkileyici bir dekorasyona sahip. Objeler benim için çok etkileyici.
Şef Michael Chan, Fransız Mutfağı'nın eşsiz lezzetlerini etkileyici bir sunumla yansıtıyor. Dünya çapında bir popüleritesi olan Les Trois Garcons'da gerçekten de bir yemek şöleni yaşanıyor. Kokteyleri de denenmeye değer.

Lizbon Restaurante Tavares ( Rua da Misericordia 35, Chiado )



Restaurante Tavares, Lizbon'un en eski ve şöhretli restoranlarından. Kuruluşundan bu yana seçkin insanlara hizmet veren restoran, Lizbon'un ilk restoranı... Dekorasyonunda kullanılan kristal avizeler, devasal büyüklükteki aynalar mekanı gerçekten de eşsiz kılıyor. Michelin yıldızlı şefin sıra dışı tarzdaki sunumları ve leziz reçeteleriyle gerçekten de gurme yolculuğuna çıkıyorsunuz.

Daha çok Fransız Mutfağı'nın hakim olduğu restoranda, Portekiz Mutfağı'nın vazgeçilmez deniz ürünleri ile de iddialı sunumlar yapılıyor.

Paris Le Chateaubriand ( 129, Avenue de Parmentier )



Paris'de Avenue de Permanitier'de bulunan Le Chateaubriand, ünlü şef Inaki Aizpiparte'nin sıradışı sunumlarıyla 2011'de, Pellegrino'nun En İyi Restoranlar Listesi'nde ilk ona girmiş. Restoran'ın ortamı gerçekten de çok sade.Tahta masalar ve sandalyeler. Şıklıktan uzak ve sadece lezzet için gidilecek mekanlardan.

Perşembe ve Cuma'dan sonra yer bulmak neredeyse imkansız. Rezervasyonsuz gitmemenizi öneririm.

Sevil Deniz
www.sevildeniz.com

instagram sevil deniz


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?