Capri Adası

CAPRI ADASI

Mis gibi kokan limon bahçeleri, Limoncellosu, İtalyan tasarımcıların birbiriyle yarıştığı şık butikleri,  uçsuz bucaksız Napoli Körfezi manzarası, plajları, turkuaz renkli denizi ile gerçek bir cennet Capri Adası… Dünya jet sosyetesinin vazgeçilmezlerinden…
Güneşin batışını Capri’den izlemek bu adaya daha çok aşık olmamı sağlıyor. Büyüsü bozulmasın diye adaya tekrar gelebilmek için kaç kere geldiğimi saymıyorum bile...

Capri Adası iki bölümden oluşuyor. Capri ve Ana Capri. Adayı gezmeniz için en iyi yollar, finüküler,otobüs ve akülü taksiler…Tekne kiralayarak da farklı bir açıdan adayı gezebilirsiniz. La Fontalina ve Beach Club adanın en keyifli yerlerinden.
İtalya’da kendimi rahat hissettiğim restoranlar aile işletmeleri... Bir çok nesilin bir arada çalıştığı işletmeler inanın çok daha leziz örnekler sergiliyor. Zaman zaman tatlı kavgalara da şahit olabiliyorsunuz.
Ada’ya o kadar çok talep var ki… En güzel ulaşım Napoli’den …Feribotlar Porto Grande’ye yanaşıyor. Sürat tekneleri ve helikopter alternatifleri de mevcut.

Teleferikle çıkacağınız Solero tepesinden Napoli Körfezinin manzarası ise insanın yüreğine işliyor.
Rus yazar Maksim Gorki’nin sürgün yıllarını Capri’de geçirdiği bilinmekte. Capri’de ben sürgün edilmeye inanın razıyım.

Via Krupp, dar ama sevimli bir sokak. Sevimli dükkanlar ise bu sokağa ayrı bir hava katıyor. Buradan adanın ünlü kayaları Faraglioni’yi seyretmek ise bir harika.

It Started In Naples” filmi’nde görüntüleri olan meşhur ‘Grotta Azurra’ya (Mavi Mağara) ulaşmak için Costa Azurra’ya ulaşmanız gerekiyor. Mağaraya sandallarla 10 Euro karşılığında size götürüyorlar.

Nacizane tavsiyem , Limonchello ve dünyaca ünlü Napoli pizza tadımları yapmanız ayrıca adayla özdeşleşmiş capri pantalonlarından ve sandaletlerden satın almanız....

Grand Hotel Quisisana
Piazza Umberto’nun yakınlarında yılların eskitemediği adeta bir saray. 19. yüzyıldan kalma bir şaheser. Akdeniz’in büyüleyen manzarası adeta başınızı döndürüyor. Odalar şık ve zevkle dekore edilmiş.

Piazza Umberto yakınlarındaki Hotel Quisisana palmiye ve çam ağaçları ile süslenmiş. 
Otelin barı Quisi Bar, kendinizi İtalyan likörleriyle şımartacağınız keyifli bir mekan.
Da Paolina Capri

Ada’da ününü dünyaya kanıtlamış en keyif aldığım restoran Da Paolina Capri. Limon ağaçlarının arasında huzuru yakalayabileyeceğiniz doğal bir yer. 

Deniz mahsülleriyle hazırlanan Rizotto, istakoz, istiridye, ahtapot ile sunulan İtalyan Mutfağı’nın eşsiz örneklerini tadabileceğiniz sıradışı bir adres. Marine Grande’ye sadece 5 dakika uzaklıkta.


Benim favorilerim arasında limon soslu profiterol ve deniz mahsulleri. Da Paolina’da hazırlanan her tabak ayrı bir haz veriyor insana.

Sevil Deniz 
www.sevildeniz.com

info@sevildeniz.com

instagram sevildeniz



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?