Floransa


FLORANSA


Dillere destan Sezar ve Kleopatra'nın aşklarını bilmeyen yoktur. Sezar Kleopatra için her sene düzenlemiş olduğu birbirinden farklı şenlikler ile aşkını Kloepatraya ispatlamak isterken yolu Floransa'dan geçerken bu şehrin adını ''Florentia'' olarak değiştirmiş.


Floransa tam bir sanat şehri. Tarihi dokusu, müzeleri, heykelleri, kiliseleri, sanatçılarıyla İtalya'nın tarihini size sunan bir şehir. Dünya'da uçsuz bucaksız şarap bağlarıyla ünlü Toscana Bölgesi olarak bilinen bu bölge, gurmelerin vazgeçilmez destinasyonlarından.

Floransa denilince Medici Ailesi ilk akla gelen isimlerden. 16. yüzyılda 300 yıl boyunca Toscana Bölgesini ve Floransa'yı elinde tutan bu aile, sanata olan düşkünlükleri nedeniyle dünyanın her bölgesinden gelen sanatçılara yaptırdıkları eserleri tüm Floransa'da sergilemişler.

Floransa'da adımınızı her attığınız yerde Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raphaello, Boticelli'nin eserlerine rastlayabilirsiniz. Hepsi birbirinden özel eserlerle Rönesans'ın öncü sanatçılarından.


Şehri ikiye ayıran Arno Nehri üzerinde karşılıklı rengarenk evler ise yüzyıllardır hala dimdik ayakta.

 Bu nehrin üzerindeki Ponte Vechio köprüsü üzerinde gözünüz küçük kilitlere takılırsa şaşırmayın. Bu şehre gelen sevgililer, aşklarını ölümsüzleştirmek için kilitleri demir halkalara kilitleyip Arno Nehri'ne atarlarmış. Yanınızda bir tane kilit bulundurmayı unutmayın! Kim bilir belki Floransa'da aşk sizi de bulabilir.


100 yıl boynca 3 kuşağın tamamladığı  Santa Maria del Fiore ise kentin simgesi. Accademia Müzesi ise, Michelangelo' nun heykellerinin bulunduğu gezilmesi gereken müzelerden. Eğer sanat tutkunuysanız, 4000'in üzerinde, sergilenen tablolarıyla Uffizi Müzesi insanın başını döndürüyor.

Floransa Restoranlar



Il Latini
Toskana Bölgesi'nin geleneksel yemeklerini tadabileceğiniz harika bir mekan. 

Florentina Steak ve pastalar ( İtalyanlar'ın makarna çeşitleri ) favorilerim arasında.

Tratorria 13 Gobbi

Restoran tipik İtalyan tarzda döşenmiş, renkli sandalyeler, tavandan asılmış Prosciutto ( İtalyanlar'ın pastırması ) ve sarımsak kokuları daha fazla acıkmanıza neden oluyor. Riggatoni Gobbi ve Carpacciolar favorilerim arasında.

Peynir ve Şarap Tadımları



İtalyan Mutfağının kendine has kültüründe peynirleri bir başka güzel.

 
Parmesan, Provolone, Pecorino, Mozzerella peynirlerinden tatmanızı öneririm.

Castello di Nipozanno'nun Şarap butiğinde ise şarap tadım çılgınlığı yaşanıyor. Buraya uğramadan dönmek ihanet olur!

Keyifli dakikalar geçirmeniz dileğiyle!

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com


instagram sevildeniz


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?