Courchevel

COURCHEVEL


Fransa'nın en şık kayak kasabalarından biri olan Courchevel, beş yıldızlı şaleleri, Michelin yıldızlı restoranları, her seviyeden kayak severlere hitap eden profesyonel pistleri, şık butikleriyle dünya jet sosyetesinin gözde kayak merkezlerinden.


Cenevre ve Lyon'dan yaklaşık iki buçuk saat uzaklıkta olan bu kasabaya özel shuttellar'ın yanı sıra kendinizi şımartarak helikopterle transferi ile otelinize ulaşabilirsiniz.




Alp Dağlarının arasına sıkışmış küçük bir kasaba olan Courcehevel'de kayak yapmanın dışında alışveriş yapabilir, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı restoranlarda Fransız Mutfağı'nın eşsiz gurme lezzetlerini tadabilirsiniz.

 Bu küçücük kasabada inanamayacaksınız ama 10 tane Michelin Yıldızlı restoran bulunuyor. Ocak ve Şubat aylarında tabii ki yer bulmak o kadar da kolay değil.


Courchevel kış tatillerinde kendinizi şımartacağınız sıra dışı destinasyonlardan.

 
Kayak yapmasanız dahi bu küçük kasabada sizi eğlendirecek bir çok alternatif var.

Rue du Rocher'de bulununan Cartier, Valentino, Hermes ve Cheval Blanc otelinde yer alan Louis Vouitton ve Dior alışveriş etmeseniz dahi görülmeye değer. Dünyaca ünlü markaların seçkin ürünlerini bulabilirsiniz.

Sauna, havuz ve masaj odaları her otelde bulunuyor. Alp dağları manzarası ile vücudunuzu masaj yaptırarak şımartabilirsiniz.



Mont Blanc Dağı'nın eşsiz manzaralarını balon turunu gerçekleştirerek gözlemleyebilir, kar motoru kiralayarak da kasabayı gezebilirsiniz.

Courhcevel'de üç değişik yükseklikte dört kasaba bulunmaktadır. 1300,1550 ve 1850. Eğer iddialı restoranlar, oteller ve pistlere yakın olmak istiyorsanız 1850 sizin için doğru bir seçim.

COURCHEVEL’DE KONAKLAMA

CHEVAL BLANC (LE JARDIN ALPIN)

Avrupa'nın en zengin ailerinden birinin sahibi olduğu Cheval Blanc, lüks ve ihtişamı ayrıca özel servisleriyle sizi şımartacak tam bir keyif oteli.

Dünyaca ünlü butikleri ve Michelin yıldızlı restoranları ile Corchevel'in en seçkin otellerinden.



K2 (RUE DES CLARINES)
29 Oda ve suit, beş şalesi, iki restoranı, gece klübü, özel sinema salonu, sonsuzluk havuzu, kayak butiği ile en yeni Courchevel otellerinden.



LE MELEZIN (RUE DE BELLECOTE)

Aman zincirinin bir halkası olan Le Melezin kasaba merkezine çok yakın. Aman zincir otellerinin tartışılmaz hizmet kalitesi burada da kendini hissettiriyor. Otelin spası'nda keyifli bir gün geçirmenizi öneririm.

COURCHEVEL’DE RESTORANLAR

LE CHABICHOU (RUE DES CHENUS)
Sıradışı lezzetleriyle ve servisi ile 20 senedir iki şefin layık görüldüğü iki Michelin yıldızlı bu restoranda dünya gastronomi trendleri takip edilerek hizmet veriliyor. Yaban geyiği ve trüf mantarı Türk damak tadına daha uygun.



PIERRE GAGNAIRE POUR LES AIRELLES


Courchevel'in ünlü otellerinden biri olan Les Airrelles'in içinde bulunan bu şık Michelin Yıldızlı restoranda dünyaca ünlü şef Pierre Gagnaire Fransız Mutfağını'nın gurme lezzetlerini Hermes markalı yemek takımlarında sunmaktadır.


COURCHEVEL’DE GECE HAYATI

LA MANGORIE (RUE PARK CITY)

Saint Joseph hemen yakınında olan bu şık ve ünlü gece klübü seçkin müşterilere hizmet veriyor.



Keyifli tatiller geçirmeniz dileğiyle!

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com


instagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?