BRÜKSEL


BRÜKSEL



Art Nouveau’nun Başkenti Brüksel…

Brüksel, çikolataları, dantelleri, Avrupa Parlamentosu ve Nato’ nun merkezi oluşuyla dünyaca tanınan popüler bir şehir.

Brüksel denildiğinde aklıma ilk gelen şeyler, çikolatalar, danteller, Tenten ve Red Kit.

Bu şehirde kilo almadan eve döneceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz…

Brüksel’e ilk gittiğimde Rotterdam’dan trenle geçmiştim. İşte ben Avrupa’nın bu kolaylığını seviyorum. Belirli bir ülkeye gidip diğerine 1-2 saat içinde trenle ulaşabiliyorsunuz. Hem de çok uygun fiyatlara. Paris, Luxemburg, Amsterdam, Brüksel’e çok yakın şehirler…

Brüksel’de Fransızca ve Flemenkçe’nin hakim olmasının yanı sıra, Türklerin yoğun yaşadığı bir şehir olduğundan etrafınızda Türkçe konuşulmasına da şaşırmayın.

Birbirinden güzel mimari başyapıtların bulunduğu Brüksel’de gözlerinizi binalardan da alamıyorsunuz.

Victor Horta şehrin en sofistike mimarlarından biri olarak bilinmekte. Birçok bölgede eserlerine de rastlamak mümkün. Saint Gilles semtindeki ‘’Maison Horta’’ vitray ve zarif çinileri ile sizleri büyüleyecek.

Palais Royal de Bruxelles, Belçika Kraliyet Sarayı olarak bilinen Royal Palace, en çok turist çeken yerlerden biri. 24.000 metrekarelik bir alana sahip olan Mini Europe, 350 tane ünlü binayı barındıran minyatür bir park.

Brüksel’de Görülmesi Gereken Yerler
Hotel De Villa, Royal Palaca, St. Micheal & St. Gudula, Cinquantentenaire Parkı, Coudenberg , Chinese Pavillipon & Japanese Tower, Rue Neuve Caddesi, Galeries Royales Saint Hubert ve Basilica of Sacred Heart de şehrin gezilmesi gereken önemli yerlerinden.

Brüksel’de Alışveriş

Galeries Royales St. Hubert, 1847 yılında yapılmış olan eser, kabartma işlemeler ve şık avizelerle göz kamaştırıyor. Grand Palace’a çok yakın olan Galeries Royales Saint Hubert’in içindeki lüks butikler, cafe ve çikolata dükkanları sizi kendine hayran edecektir.
Boulevard de Waterloo, Avenue Louise, Rue de Namur, Rue Antoine Dansaert ve Rue Neuve ise en kaliteli alışveriş bölgelerinden.

Brüksel’deki en ünlü caddelerinden biri olan Boulevard de Waterloo’da dünya’nın en ünlü markaları bulunmakta. Avenue Louise tasarımcıların daha yoğun olduğu bir bölge. Brüksel’deki bir diğer ünlü alışveriş caddesi Rue Neuve.

Rue de Namur ve Rue Antoine Dansaert de Brüksel’de alışveriş yapabileceğiniz diğer merkezler.
Brüksel’de Yemek Kültürü


Brüksel’de eğer midye seviyorsanız, büyük bir tencere içinde sunumu yapılan midyeler'den şarap eşliğinde tatmanızı öneririm. Midyeler beyaz şarap, sarımsak, krema ve baharatlar kullanılarak hazırlanıyor. Bizim yemek kültürümüze göre biraz daha farklı.

Patates kızartması, bira, midye, waffle her köşe başında sizi karşılayacak.
Place Jourdain bölgesinde Maison Antoine de yediğim patates kızartmaları enfesti.

Waterzooi ise yöresel bir yemek. Sevdiğim Belçika lezzetlerinden. Ben balıkla pişirileni tercih ediyorum.
Denenmeye Değer Brüksel Restoranları ise Comme Chez Soi, La Porteuse d’ Eau, La Kartchma.

Brüksel’de Mutlaka Yapılması Gerekenler

Şehre yaklaşık bir saat uzaklıktaki Çikolata Cenneti olarak bilinen Brugge mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden. Benim için ayrı bir değere sahip. Dünyada kendimi en mutlu hissettiğim yerlerin başında geliyor.



Lezzetli Brüksel Çikolatalarından almak istiyorsanız; Godiva, Leonidas ve Neuhaus tercih etmeniz gereken markalardan olmalı.

Sizi bilmem ama hediye alacağınız dantel masa örtüleri ailenizden birini mutlaka memnun edecektir.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?