BORA BORA

BORA BORA



Bu dünyada gerçek cenneti yaşamak istiyorsanız, Bora Bora en doğru adreslerden bir tanesi.


Adaya iner inmez, yerel halkın boynunuza astığı çiçeklerden yapılmış kolyeler, sizi inanılmaz etkiliyor. Burada kendini mutlu hissetmeyecek bir insan olacağını kesinlikle düşünemiyorum.




Fransız Polinezyası’nda lüks otel zincirlerinin birbiriyle yarıştığı doğayı ve denizi içinizde hissederek o büyülü dünyaya adımınızı atıyorsunuz.





Pasifik Okyanusu’nun içinde volkanik patlamalar sonucu oluşan lagünler ve atöller; pudra rengi kumsalları ve turkuaz rengi denizi ile kendinizi adeta cennetin derinliklerinde hissettiriyor.

Yıl boyunca hava sıcaklığı 20-29 derece arasında olan ada, 7 milyon yıl önce oluşmuş. Ada’da 2 tane muhteşem volkan bulunmakta.



Turkuaz rengin ışıltısı gerçekten de içinizi canlandırıyor. 
Kaplumbağlarla suda dansetmek, köpekbalıklarını beslemek, kano, su kayağı, rüzgar sörfü, scuba diving ve jet ski yapmak en keyifli ada aktivitelerinden.

4X4 ile Ada Safarisi ve Helikopter turu ise adayı daha keyifli hale getiriyor. Yıldızların altında sizin için hazırlanmış sinemada film seyretmek ise olağanüstü.



Pudra rengi kumsalların palmiyelerle kaplandığı sahillerde romantik partiler çok keyifli…
Eğer sevdiklerinize siyah inci hediye etmek istiyorsanız, Bora Bora bu değerli hediyenin anavatanı… Ama fiyatlar pek de makul değil! Benden hatırlatması…



Ada’nın Kasım ve Mart ayları arasında iklimi biraz nemli ve yağmurlu fakat Mayıs ve Ekim ayları arasında kuru bir iklime sahip… Tropikal iklime sahip olan Fransız Polinezyası‘nda yağmura yakalansanız bile çok kısa sürüyor.
Noel ve Paskalya tatilleri adanın en yoğun olduğu zamanlar…


Los Angeles’dan Papeete’ye ulaşmak çok daha keyifli.  Bu kadar yolu gitmişken Los Angeles’ın da tadına varmak lazım. İstanbul’dan yaklaşık 30 saatlik bir uçuşla kendinizi zümrüt yeşili sulara bırakabilirsiniz.
Bora Bora’da Oteller
Four Seasons Resort Bora Bora
Le Meridien Bora Bora



St. Regis Bora Bora Resort


Keyifle anı yaşamanız dileğiyle!

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com


instagram sevildeniz


sevildenizturkey@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?