Milano


MILANO



Tarihi dokusu, finans ve modanın başkenti oluşu, dünyaca ünlü kongre ve fuar merkezleri, kafeleri, Michelin yıldızlı restoranları, birbirinden şık zincir otelleriyle İtalya’nın en gelişmiş ve en zengin şehirlerinden biridir.


İtalya’nın kuzeyinde Lombardiya bölgesinde bulunan Milano’nın diğer adı da Milan’dır. Hatta ününü dünyaya kanıtlamış A.C Milan ve İnter Milan takımları İtalyanlar’ın gurur kaynağıdır.

Şehrin moda devlerinin merkezi olması yerel halkın hayatına da yansımış. Milano halkı giyimine özen gösterir. İnsanlar her zaman şık ve gösterişli kıyafetleri tercih eder. Milano'da insanların kıyafetlerini takip etmekten bazen şehri gezemiyorum desem yalan olmaz.

Duamo di Milano, Gotik tarzıyla dünyanın en büyük katedrallerinden. Devasa büyüklükteki katedraldeki vitraylar ise olağan üstü. Benim gibi İtalya aşığı olan birinin Duamo’yu kaç kere ziyaret ettiğini siz düşünün…



Galleria Vittorio Emanuele II ‘de alışveriş yapmanın yanı sıra şık restoranlarda İtalyan Mutfağının eşsiz lezzetlerini tadacağınız menüler sunulmakta.

Dört kapısı olan bu dev yapı dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden.



Şehirdeki festivaller ise birbirinden güzel. 7 Aralık’da düzenlenen The Festa di Sant’Ambrogio kentin en önemli bayramı. Bu tarihler Milano’da hava şartları için soğuk fakat keyfine varacağınız festivallerden.

Haziran ayında ise The Festa del Naviglio Festivali ilginizi çekebilir. Festivaldeki dans ve eğlenceler, İtalyanların eğlenceye ne kadar düşkün olduklarını size yansıtıyor.

Her yıl binlerce turistin akın ettiği Milan, diğer şehirlere göre biraz daha pahalı…

Modern binaların gözünüze iliştiği Piazza Cavour, işmerkezlerinin bulunduğu Piazza della Republica ise seçkin Milan bölgelerinden. İtalyanlar’ın gurur kaynağı Pirelli şirketinin 36 katlı gökdeleni ise Piazza Duca d’Aosta’da ihtişamıyla göz kamaştırıyor.

Milano’da Alışveriş ve Moda



Duomo, Cavour ve San Babila Meydanları arasındaki bölüm, kentin en önemli alışveriş merkezlerindendir. Dünyanın en lüks butiklerine ev sahipliği yapan Golden Quad ise görülmeye değer.

Montenapoleone, Vittorio Emanuele, Della Spiga ve Manzoni Caddeleri, İtalyan moda devlerininin yanı sıra dünya markalarının ürünlerini bulabileceğiniz baş döndürücü bölgeler.

Giorgio Armani, Prada, Gucci, Versace, Ferre, Bulgari ve daha birçok ünlü markaya ait mağazalar bu caddelerde yer alır.
Milano’da Görülmesi Gereken Yerler

Duomo Katedrali ve Meydanı, La Scala Opera , Galleria Vittorio Emanuele II (Alışveriş merkezi), Castello Sforzesco (Tarihi Kale), San Siro Futbol Stadyumu, Colonne di San Lorenzo (Antik Şehir Kalıntıları), Santa Maria delle Grazie (Kilise) Navigli (Gece Hayatı ile ünlü bir semttir.),Via della Spiga (Alışveriş Caddesi), Via Monte Napoleone (Dünyaca ünlü mağazalar caddesi), Corso Como (Bit Pazarı), Porta Venezia, Stazione Centrale di Milano (Tren Garı), Viale Papiniano (Bit Pazarı)

Milano’da Yapılması Gerekenler

Galleria Vittorio Emanuele II’ de mozaik desenli boğanın üzerinde topuklarınızın üzerinde 3 tur atarsanız dilekleriniz gerçekleşirmiş! Benden söylemesi…

Modanın merkezi olan şehirde otellerde çok ihtişamlı. Bulgari ve Armani’nin otellerini gezmenizi öneririm.

Sokak aralarında kaybolarak yeni yerler keşfetmek de benim en sevdiğim şeylerden. İnanın çok farklı yerler ve insanlar tanıyorum. Siz de çekinmeden deneyin derim.



Cappucino ve Espresso ( İtalyanların caffe demesine şaşırmayın! ) benim vazgeçilmezlerimden…

Beni baştan çıkaran Cappucino’nun adı ise bir rivayete göre,16. yüzyılda açık kahverengi cübbe giyen Capuchin rahiplerinden ismini almış.

İtalyanlar Cappucino’yu sadece sabah saatlerinde içerler. Eğer farklı zamanlarda içenleri görüyorsanız, emin olun onlar turisttir.

Latte, Freddo, Corretto, Shakerato, Macchiato, Doppio beni benden alan aromalarıyla denenmeye değer.

Alışveriş için dünyada en zevk aldığım üç yerden birisi Milano. Bütçenizi zorlamadan keyifli alışverişler diliyorum.
Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Sevil Deniz


www.sevildeniz.com


intsagram sevildeniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?