BARSELONA



GAUDI'NİN BÜYÜLÜ ŞEHRİ BARCELONA


Dünyaca ünlü sahilleri, gurme restoranları, eğlenceli gece hayatı, tarihi ve büyülü mimarisi ile sıra dışı şehirlerden birisi Barselona.1992 yılında Olimpiyatların bu şehirde gerçekleşmesiyle, popüleritesi daha da artarak dünyanın en çok tercih edilen destinasyonlarından biri haline geldi. Bu tarihi şehir, yılın her ayı turistlerle dolup taşıyor.
Katolonya bölgesinin başkenti olan Barselona, mimar Gaudi’nin eserleriyle bir başka güzel.

La Sagrada Familia ise, bu mimarın en önemli ve en son yaptığı sıra dışı bir eser. Gaudi, bu eser için yardım toplarken, tramvay tarafından ezilerek hayatını kaybetmiş. Hala inşaati devam eden La Sagrada Familia, tamamen bağışlarla onarılıyor.



Gaudi’nin eserlerinden Casa Mila ise, görülmeye değer. Dalgalara benzeyen duvarlardaki hareketi, yosunları andıran demir parmaklıklarla tamamlamış. Unesco’nun Dünya Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Park Guell kendinizi keyifli hissedeceğiniz yerlerden biri.
İspanyollar keyfi seven ama asla çalışmayı sevmeyen insanlar. Bu nedenle sabah 10:00- 10:30 arasında işe başlayıp, saat 13:30 gibi dükkanlarını kapatırlar. Siesta onların bir yaşam tarzı. Programlarınızı bu saatlere göre yapmanızı öneririm. Aksi takdirde saat 16:30’a  kadar sokakta turistlerin dışında hiçbir dükkan sahibini göremezsiniz.
Barselona'da Alışveriş



El Corte Ingles, İspanyollar’ın en sevdiğim mağazası. Her ürünü bulabileceğiniz keyifli bir alışveriş merkezi. En üst kattaki restoranında İspanyol yemeklerini tadabilir, şehrin manzarasını tepeden izleyebilirsiniz. Bu şehirde ayakkabı çok ucuz. Her köşe başında Zara Mağazalarını bulabilirsiniz. Mandalina Duck ve Camper sevdiğim İspanyol mağazalarından.

Barselona'da Yemek Kültürü

Bu şehirde hayat geç başlıyor ve geç bitiyor. Eğer bizim saatlerimize göre saat 20.00’de restorana giderseniz, göreceğiniz kişiler sadece sizin gibi turistler olacaktır. Burada akşam yemeği saat 23.00’de yenilir. Tapas barlarda İspanyolların birbirinden değişik tapaslarından (mezelerinden) tadabilirsiniz. Benim İspanya’da severek yediğim tek yemek, deniz mahsülleriyle hazırlanmış; ‘’Paella’’.






Şehirde Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Park Guell: Eskiden zenginler ve soylular için tasarlanmış bir dinlenme yeri olan Park Guell, şehri tepeden seyredeceğiniz harika bir yer.

La Sagrada Familia

Yoğun bir kuyruk bekledikten sonra, asansörle tepeye çıkıp muhteşem Barselona manzarasını seyredebilirsiniz.

La Rambla Caddesi

Bu cadde belki de şehrin en yoğun caddesi. Pandomin yapan sanatçılar, ressamlar ve müzisyenlerle dolu.

Plaza Catalunya

La Rambla caddesinin sonunda yer alan Plaza Catalunya alışveriş yapmak için en keyifli bölgelerden.

Picasso Müzesi

Picasso’nun eserleri’nin sunulduğu sıra dışı bir müze.

Montjuic

Montjuic Barselona’nın güneybatısında yer alan çok yüksek bir tepedir. Montjuic’e teleferik ya da finükülerle çıkabilirsiniz.
FC Barcelona’nın Nou Camp Stadyumu

Futbola meraklıysanız, bu stadyumu görmeden o ambiansı yaşamadan gelmemenizi öneririm.



Barcelona’da Mutlaka Yapılması Gerekenler!
La Rambla ( Las Ramblas) Caddesin’de keyifli alışverişi yapmanın yanı sıra ara sokaklardaki eğlenceleri yakalayın!

Eğer vaktiniz varsa, şehrin dışındaki güzellikleri keşfedebilirsiniz. İki saat uzaklıktaki Salvador Dali Müzesi eşsiz eserlerle dolu.

Sahilde birbiri ardına sıralanmış restoranlarda, deniz mahsulleriyle yapılmış Paella tatmanızı öneririm. Buddha Bar adındaki restoran benim favorim.



İlkbahar ve Sonbahar bu şehirde daha keyifli. Seyahatlerinizi bu zamanlara göre ayarlamanızı tavsiye ederim.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!
Sevil Deniz

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?