PARİS


ROMANTİZMİN VE MODANIN BAŞKENTİ PARİS...


Seine Nehri'nin kıyısında ihtişamıyla gezginlerin vazgeçilmez destinasyonlarından olan Paris; mimarisi, müzeleri, sarayları, kafeleri, Michelin yıldızlı restoranları, butikleri, köprüleri, Eiffel'i, Montmartre ile romantizmin ve modanın başkenti...


Annem ve babam kardeşlerimle benim yurt dışı ilk deneyimlerimizi Paris ve İngiltere programıyla başlatmıştı.
 Yılbaşın'ı Paris'de geçirmeyi planlarken, sanırım o senenin içimize işleyecek kadar da soğuk olacağını tahmin edememişlerdi. 

O kadar soğuk bir havaydı ki kaç kat giyinseniz bile üşüyordunuz. Paris gezimden aklımda kalan tek şey, kuru ve soğuk havası. Sizin de aklınızda olsun, Paris için en güzel zamanlar; İlkbahar ve Sonbahar...



St- Germain, Rue St. Hanore, Champs- Elysees ve Marais alışveriş mabetlerinin olduğu bölgeler... 


Moda'nın kalbinin attığı ender şehirlerden olan Paris'de, moda, kozmetik, parfüm, deri ve porselen ürünlerinden mutlaka zevkinize uyan bir şeyler bulabilirsiniz.

Lacoste, Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derry, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter, Lancome, L'Oreal ününü dünyaya kanıtlamış Fransız markalarından sadece birkaçı.
Beni Paris'de en çok cezbeden yerler, çanta ve ayakkabı mağazaları...

Louis Vuitton, Longchamps, Lancel en sevdiğim markalar. Es kaza Louis Vouitton mağazasını ziyaret ederken Japon bir gruba rastlarsanız o güzel mağazayı gezmeyi unutun. Kalabalık nedeni ile sizinle ilgilenecek bir müşteri temsilcisi bulmanız imkansız olabilir.



Paris' de ulaşım biraz pahalı.  Eğer sizde bir Parizien ( Paris'li)  gibi Metro'yu tercih edecekseniz,  ilk zamanlarda kaybolmaya alışın. Şu sıralarda ''Paris Dolmuşu'' adındaki  bir Türk Şirketi verdiği hizmet ile kendinizi Türkiye'deymiş gibi hissettiriyor.

Paris'de Gezilmesi Gereken Yerler

Champs- Elysees, Concorde Meydanı, Opera, Quartier Latin, Luxembourg Bahçeleri, Invalides, Iles de la Cites, Bulvar Hausmann, Galeries Laffayette, Notre Dame Kilisesi ve Eiffel Kulesi görülecek yerler arasındadır. 

Seine Nehrinde yapacağınız tekne gezisi bence en keyifli Paris aktivitelerinden. Çünkü şehrin eski ve yeni yüzünü görebiliyorsunuz.

Muazzam bir demir yığını olan Eiifel Kulesi ise beni en çok gece ışıklandırıldığında cezbediyor.

Eğer bir sanatseverseniz, Louvre Müzesi sizin için harika bir yer... 

Mona Lisa sizi bekliyor.
İlk açıldığı günden beri ziyaret ettiğim Disneyland ise Amerika ile kıyaslanmasa da yakın olması nedeniyle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği keyifli bir masal diyarı...

  Disneyland,  Walt Disney'in sevimli kahramanlarıyla kaç yaşında olursanız olun sizleri eğlendiriyor. Paris'e metro ile bir saat uzaklıkta olan bu masal dünyası muhteşem otellere sahip. Eğer çocuğunuzu 2-3 gün Disneyland'e götürmek istiyorsanız, ulaşım nedeniyle buradaki otellerde konaklamanız sizin için en doğrusu. 
Kasım ayının sonlarına doğru bir gelin gibi hazırlanan Paris caddeleri Noel'de inanılmaz... 


Dünyaca ünlü alışveriş mağazaları Galeries Lafayette ve Printemps her yıl renkli, sıradışı süslemeleri ve özel tasarımlarıyla birbiriyle yarışıyor. Yılbaşı süsleri ve rengârenk ampullerle bezenen en büyük yılbaşı ağaçlarından bir tanesi  Lafayette'in içinde sergileniyor. Bu ışıltıyı deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Şehrin en güzel manzarası benim için Montmartre'de. Sacré-Coeur Kilisesi'nden sizi romantizmin doruklarına çıkartacak Paris manzarası tartışılmaz güzellikte...

Paris' Yapılması Gereken Şeyler
Yılbaşı gecesini  Paris'de geçirmek istiyorsanız, mutlaka rezervasyon yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde hiçbir restoranda yer bulamazsınız.

Bu şehirdeki en sevdiğim oteller Four Seasons Hotel George V, Le Royal Monceau- Raffles Paris ve Mandarin Oriental. Lütfen kalmasanız bile otelleri ziyaret edin.

Şehrin en güzel cafe ve restoranlarında Fransız Mutfağı'nın eşsiz lezzetlerini tadın.
Macaron ve Bonbon de Chocolate (Çikolataları ) ve Petits- Fours, Patisseries (Tatlılar) mutlaka denenmeye değer.



Montmartre'da sokak kafelerinde Fransızların en sevdiğim çorbası soğan çorbasını tavsiye ediyorum. Cafe de Paris ise ünlü Fransız şaraplarıyla baş döndürücü lezzette.


Montemartre'deki sokak ressamlarından alacağınız yağlı boya resimler evinizi yıllarca süsleyecektir.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Sevil Deniz

www.sevildeniz.com

instagram sevildeniz




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?